Ulla Donner

Spleenish

Nominerad till Serie-Finlandiapriset 2018

Möjligheterna är oändliga för en som är ung och lovande: tvärkonstnärliga projekt, zine, foto, matblogg, stickblogg, nästa generationsroman.
Men varför göra någonting annat än vältra sig i självömkan, hemma i sina underkläder?
Spleen är svårmod, olust, ennui, vemod, melankoli, håglöshet. Ord som frammanar bilder av bleka, attraktiva och mycket magra människor i olika tillstånd av upphöjt, intressant lidande.
I denna serieberättelse undersöker Ulla Donner vad som står mellan henne och hennes nya fabulösa jag.
 

Recensioner

/---/den här boken känns som hennes sätt att skratta åt eländet livet kan vara, och att betona att ibland är en falafel faktiskt det enda man behöver. Att vara "ung och lovande" kan bevisligen vara en börda så tung som någon, men trots allt, och vad hon själv än vill, är det nog vad man kan kalla Ulla Donner i dagsläget.
Pär Jonasson, Österbottens Tidning
 

Det är nästan omöjligt att läsa Ulla Donners serieroman Spleenish och inte tänka på tvserien Girls. Det som är bra med Spleenish är nämligen exakt det som är så lysande med Girls: bägge lyckas nämligen vara både en träffsäker, öm samtidsbeskrivning och en svidande kritik.
Jenny Jarlsdotter Wikström, Hufvudstadsbladet

Passar utmärkt för regniga sommardagar. Donner skriver från den finlandssvenska kontexten, men Spleenish passar bra även för den sverigefinska världen - unga vuxnas ångest är ju universal o boken är på svenska & kryddad med finska. Håll även koll i det visuella materialet för olika finska signaler!
Fin i väst
 

Spleenish
Ulla Donner

Fotograf:
Ulla Donner

Ulla Donner

Fotograf:
Ulla Donner

Ulla Donner

Fotograf:
Ulla Donner

Ulla Donner

Fotograf:
Ulla Donner

Provläs

10.00 € 20.00 €

Köp