Tack för ditt förstånd!

Svenska grodor i Finland

De bästaste språkgrodorna samlade i en läcker bok

Nu kommer de äntligen ut i bokform! Inspirerade av Miska Rantanens succéböcker Kaikki ranteet auki och Kukkiva syyspervo ruukussa har vi på Schildts & Söderströms bett er spana in roliga felskrivningar i Svenskfinland. Och som ni har spanat! Vi har under två års tid fått in massvis med dråpliga exempel på skyltar, reklamer, innehållsförteckningar, prislappar med mera som vi samlat i FB-gruppen Svenska grodor i Finland.

I Tack för ditt förstånd! har vi valt ut de roligaste grodorna. Här finns hundratals bilder på hur festligt det kan bli då tryckfelsnisse varit framme och råddat, då man låtit en maskin sköta översättningen eller då man helt enkelt haft lite otur när man greppat pennan eller satt sig framför tangentbordet. Som grädden på moset har en av Finlands lurvigaste och roligaste män Ted Forsström lovat skriva ett förord.

Människan kan spjälka atomer och resa till månen, men att producera helt felfri text det är en omöjlig uppgift. Läs därför denna bok och finn tröst i den gamla klichén att det är mänskligt att fela.

Redaktörer: Lari Assmuth, Jonna Brander och Susanna Sucksdorff.

Recensioner

Man brukar säga att ett gott skratt förlänger livet. Om det stämmer skulle boken Tack för ditt förstånd-Svenska grodor i Finland förlänga livet 202 gånger.
Alexandra Grahn, Nya Åland

Tack för ditt förstånd!

Fotograf:

Fotograf:

Fotograf:

Provläs
Slutsåld