Aki-Pekka Sinikoski & Ilja Karsikas

Under månen

När jag var jag liten flög min mamma upp till himlen. Hon jobbade på cirkus och den natten sköt de upp henne i luften som vanligt. Men det var inte en vanlig kväll. Det var en magisk kväll. Efter att hon flugit upp, kom hon aldrig mera ner. Hon bara flög och flög. Först genom tältet, sen genom molnen, hela vägen till månen. Nu sitter hon där på månen. Jag har sett henne många gånger. Hon ler ofta.

Aki-Pekka Sinikoski och Ilja Karsikas skapar en magisk värld där det vemodiga, men också det vackra och det absurda, får plats. Kvällsbadet för berättelsens barn till en enslig ö där udda existenser funderar på livet medan de kokar fisksoppa. Däremellan spelar de schack och letar strandfynd. Men sedan ringer Gud upp och säger att det är dags att ta sig hemåt till pappa som väntar.
Aki-Pekka Sinikoski debuterar som författare med en filosofisk och varm text som får ett träffsäkert och personligt ackompanjemang i Ilja Karsikas illustrationer i akvarell.
 

Recensioner

Bild och text fungerar bra tillsammans. De kompletterar varandra och skapar tillsammans den fantasifulla värld som sagan erbjuder, bara att stiga in i för den som vågar lämna verklighetens ibland trånga ramar för en stund.
Janet Wallsten, Österbottens Tidning

Under  månen
Ilja Karsikas

Fotograf:
Ilja Karsikas

Ilja Karsikas

Fotograf:
Ilja Karsikas

Ilja Karsikas

Fotograf:
Ilja Karsikas

5.00 € 22.00 €

Köp