Wilma Möller

Jag är född och uppvuxen i Karleby, i en by som heter Öja. Efter studenten flyttade jag till Umeå för att studera vid  samhällsvetarprogrammet med inriktning på freds- och konfliktstudier. Jag blev utexaminerad våren 2020.
 
Till och med innan jag kunde läsa skrev jag egna berättelser. Jag skulle vilja vara en sådan person som skriver dagbok, det hade varit så kul att kunna titta tillbaka på sina gamla dagboksanteckningar. Men mitt liv är inte så spännande och jag har för livlig fantasi för att hålla mig till verkligheten när jag skriver. Under min säng finns närmare 20 dammiga anteckningsböcker som jag fyllt varje sida på. Nån dag ska jag läsa dem, men inte ännu.  

När jag inte skriver får jag utlopp för min kreativitet på andra sätt, till exempel genom att teckna (jag har gått på Nordiska konstskolan men kan bara rita vargar och hästar) eller fotografera (vilket visar sig genom att jag är onödigt aktiv på Instagram).

Vad är kärnan i ditt författarskap?
Jag skulle säga att skriver sådant jag själv hade velat läsa. Man kan ändå inte göra alla nöjda, så varför fokusera på vad andra tycker?  

 Varför är litteratur viktigt?
Jag kommer inte ihåg vem som kläckte det här fyndiga citatet men den som läser har levt tusen liv. Genom att läsa får man uppleva världar som man annars inte ens hade kunnat föreställa sig. Man utvecklar också fantasi, vilket jag tror kan hjälpa en att hitta lösningar på problem som man möter. 

Detta vet Google inte om mej
Jag kan vifta på öronen.
 

Wilma Möller
Fotograf: Tarja Jakobsén Ladda ner fullstor bild
Tarja Jakobsén

Fotograf:
Tarja Jakobsén

Tarja Jakobsén

Fotograf:
Tarja Jakobsén