Sebastian Nyberg

Adjutantens hemlighet

Moses är inte i stugan. Han har väl inte smitit ut? Moses! ropade Benjamin. Kom hit din gamla mammut!
De kollade i potatiskällaren, båtskjulet och bastun. Ingenting. Axels telefon pep till. Han tog fram den ur fickan och blev likblek. Vad är det? frågade Malin. Axel höll upp telefonen så att de andra kunde läsa meddelandet: OM NI VILL SE ER HUND IGEN KOM GENAST TILL SKOGEN BAKOM HUSET.

Kusinerna Axel, Malin, Benjamin och Isabella njuter av ett långt och soligt sommarlov vid mormors stuga vid Toisvesi. De enda molnen på himlen verkar vara en serie inbrott som nyligen skett i trakten. Men när Malin hittar en bunt gamla skrivhäften på sommartorget förvandlas kusinernas lata dagar till en spännande jakt på sanningen och vad som förefaller vara en sedan länge bortglömd skatt. Plötsligt blir det skrämmande tydligt för barnen att de är långt ifrån de enda som är ute efter den försvunna skatten.
 
Adjutantens hemlighet är ett hisnande äventyr för bokslukaråldern. Det är också en historia om mod och rättvisa, och om styrkan i att samarbeta.
 

Recensioner

Adjutantens hemlighet är en bladvändare med hjärtliga blinkningar till genren och prickar in sin målgrupp med precision. [...] Att Sebastian Nyberg har klivit fram som en barnboksförfattare att räkna med är det ingen tvekan om.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet
 

Han bygger väl upp spänningen gång på gång och lyckas också hålla kvar den. Han överraskar genom att inte alltid låta det väntade hända. Jag tycker om att Sebastian Nyberg låter personerna i boken sätta ord på sina känslor. En hel del svåra saker tas upp, som att mormodern blir sjuk och det faktum att föräldrar kanske inte alltid har råd att köpa saker till eller gå på restaurang med sina barn.
Janet Wallsten, Österbottens Tidning

Nybergs språk är enkelt och rappt, men texten kryddas också med levande beskrivningar av miljöer och ögonblick som ytterligare lyfter skildringen.
[...] Romanen fick i varje fall den här läsaren att drömma om sommar och värme medan äventyrets vändningar fick en att snabbt vilja vända blad och komma vidare i berättelsen.
Sofia Sjö, Åbo Underrättelser

Adjutantens hemlighet

24.00 €

Köp