Elin Löf

Benni och skrivmaskinen

Hörde du, fammo? Benni låter blicken vandra mot vardagsrummet. Fammo lutar sig framåt och grimaserar. Så gör hon alltid när hon glömt hörapparaten i sovrummet. Fammo hör inget och när Benni väl hämtat hörapparaten är smattret borta. Typiskt.

Benni har precis börjat skolan, men han trivs ändå bäst hemma hos fammo. Där brukar han vattna blommor och spela Harry Potter-musik på tramporgeln. Fammo är bäst på att steka plättar och berätta. Det blir man nog om man levt nästan hundra år. Helst vill Benni att fammo berättar om faffa, och om hur mycket Benni påminner om honom.

Hos fammo finns också faffas skrivmaskin. En sån som aldrig behöver laddas och som ingen längre använder. Men varför sitter då pappret i den olika högt varje gång Benni är på besök? Och varför beter sig fammo så konstigt när Benni hittar henne i garderoben där alla faffas gamla dagböcker finns?

Benni och skrivmaskinen är en berättelse om vänskap över generationsgränserna och om att sakna någon man aldrig lärde känna.

Recensioner

Det finns mycket att tycka om i Löfs debutbok: den lågmälda allvarstonen, den fint skildrade varma relationen mellan yngre och äldre, samt skrivmaskinen som bokstavligen får strålglans med sina blänkande guldtangenter på omslaget.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Benni och skrivmaskinen

20.00 €

Köp