Juno tänder månen

20,00 

–21%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Juno tänder månen är en bedårande liten godnattbok som riktar sig till de allra minsta, men som i sin poetiskt tilltalande stil också kastar sömnstoft på äldre läsare.

Lotta Green, Svenska Yle

Med kluriga kontraster och välavvägda variationer ingjuter Erlandsson liv i en annars lugnt mässande rytmisk text som också fungerar väl som en fristående dikt. Bildernas varma, rofyllda stämning omsluter textens mjuka insomningsmantra – likt den bläckfisk som i boken varsamt lindat varsin sugkoppsbeströdd arm kring sina små och vakar över dem med ett öga öppet.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Du missar inget om du somnar medan du läser högt ur Juno tänder månen. Det är bara att slappna av och låta det hända. Efter att barnet har somnat, förstås.

Jessica Poikkijoki, Österbottens Tidning
Författare
Karin Erlandsson

Karin Erlandsson debuterade 2014 med romanen Minkriket och har sedan dess gett ut ett tjugotal böcker i olika genrer och för olika åldrar. Hon är född 1978 i Nykarleby och har en magisterexamen i litteraturvetenskap. Efter studierna arbetade hon som journalist i tretton år innan hon 2018 blev författare på

Läs mer

Illustratör
Karoliina Pertamo

Karoliina Pertamo (född 1971) är en illustratör från Esbo, som har studerat konst vid Konstindustriella högskolan och i Frankrike. Hon har illustrerat ett stort antal böcker för läsare i olika åldrar och skrivit barnbilderböcker och fackböcker. Böcker illustrerade av Pertamo har bland annat varit Finlandia Junior-nominerade två gånger, Runeberg Junior-nominerade

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260925

Utgivningsår

2024

Format

Hårda pärmar

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

0-3

Författare

Karin Erlandsson

Illustratör

Karoliina Pertamo