Anna Gullichsen (text) och Cara Knuutinen (bild)

Betty är en speciell sorts ko

Paketet är verkligen stort. Uno blir nyfiken och börjar öppna paketet. Det är inte alla dagar man får post mitt i natten, tänker han.
Men när han har fått bort allt papper och försiktigt öppnat lådan där det står Denna sida uppåt, blir han mycket, mycket förvånad. För inne i lådan står en ko. Eller i alla fall liknar det en ko.
Det kan inte vara sant, tänker Uno. Jag drömmer säkert. Han skuttar raskt tillbaka i sängen och dyker in under täcket. Då hör han ett sorgset Muuuuu

Nej, busschaufför Uno drömmer inte. Han har fått en ko på posten. Uno kallar kon för Betty. Betty är en speciell sorts ko, hon är långhårig och hör till rasen highland cattle. Det läser Uno i sitt uppslagsverk.
Betty följer med i bussen Gröna linjen som Uno kör. Och då Uno får ryggskott visar det sig att Betty är både påhittig och duktig. Uno har fått en vän.
Det här är en berättelse om vänskap och om vad vi kan åstadkomma tillsammans. Cara Knuutinens glada illustrationer vidgar läsäventyret.

Recensioner

En bok full av överraskningar, välgjorda teckningar och fantasifull historia som tilltalar barn som vuxna.
Applåder för en välgjord barnbok!
de härliga bilderna av Cara Knuutinen som i mitt tycke håller nästan Sven Nordqvist-klass
Denise Lindell, Österbottens Tidning

Boken fyller ett beprövat koncept som fungerar alldeles utmärkt och garanterat når en bred läsekrets. Precis som i Saga Blom-sviten målas en idyllisk och snäll värld upp där vanlighet och vänlighet värdesätts och där det är trivsamt att vara. Det dråpliga i att en ko beter sig som en människa bidrar med mild komik som räcker lång väg.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

... alltigenom sympatisk ...
Pia Siegfrieds, Vasabladet

En fantasifull och smått smågalen bok.
Heidi Kiiskinen, Virikkeitä

Betty är en speciell sorts ko
Slutsåld