Bilskelettet

18,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
18,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

.

  

Det finns ett skönt allvar i Lundströms berättelser som fokuserar på att levandegöra barns längtan, glädje och sorg för läsaren. Också rädslor och svartsjuka får ta plats för att visa på det djupt mänskliga hos alla individer. […] Bilskelettets berättelser är mycket korta och till synes snabb- och lätt-lästa. Men låt dig inte luras. Den som har bråttom riskerar att missa allt som finns mellan raderna. Det är ett vågat grepp att strama åt texten så här rejält och förlita sig på att läsaren gör resten av jobbet. Lundström förtjänar en eloge för att hon tror på sina unga läsares förmåga att läsa eftertänksamt.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet  

Recensioner för pappersboken (2021) Författaren beskriver också fint hur det är att älska en förälder, som inte riktigt klarar av att vara för­älder. Speciellt slutet i den sjätte be­rättelsen Sova över hos Dante är väldigt fint formulerat. Boken tar fasta på att barn tänker och reflekterar mycket kring det som händer omkring dem, även kring det som sägs, och den be­skriver förståelsefullt psykologiska skeenden hos barn. Författaren samman fattar och väver ihop varje berättelse väldigt fint i slutet av varje enskild berättelse. Janet Wallsten, Österbottens Tidning Det finns ett skönt allvar i Lundströms berättelser som fokuserar på att levandegöra barns längtan, glädje och sorg för läsaren. Också rädslor och svartsjuka får ta plats för att visa på det djupt mänskliga hos alla individer. […] Bilskelettets berättelser är mycket korta och till synes snabb- och lätt-lästa. Men låt dig inte luras. Den som har bråttom riskerar att missa allt som finns mellan raderna. Det är ett vågat grepp att strama åt texten så här rejält och förlita sig på att läsaren gör resten av jobbet. Lundström förtjänar en eloge för att hon tror på sina unga läsares förmåga att läsa eftertänksamt.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Författaren beskriver också fint hur det är att älska en förälder, som inte riktigt klarar av att vara för­älder. Speciellt slutet i den sjätte be­rättelsen ”Sova över hos Dante” är väldigt fint formulerat. Boken tar fasta på att barn tänker och reflekterar mycket kring det som händer omkring dem, även kring det som sägs, och den be­skriver förståelsefullt psykologiska skeenden hos barn. Författaren samman fattar och väver ihop varje berättelse väldigt fint i slutet av varje enskild berättelse.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning
Författare
Hanna Lundström

Hanna Lundström är född år 1983 och bor med sin familj i Söderkulla i Sibbo. Hon har studerat svenska, litteraturvetenskap och pedagogik vid Åbo Akademi. Hon har arbetat som lärare, både inom svenska och litteratur och ordkonst. Utöver barnböcker har hon gett ut läromedel i modersmål. Pris: Pris av SLS

Läs mer

Illustratör
Frank A. Unger

Frank är utbildad fotograf och jobbar heltid som fotograf och grafiker på Wasa Teater sedan 2013. Efter examen 2009 har Frank även drivit frilansuppdrag genom sitt egna företag med huvudsaklig inriktning på fotografi, men även inom illustration och grafisk design. Hedersomnämnande i Runeberg Junior 2022 BILSKELETTET – 7 BERÄTTELSER Av

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515254849

Utgivningsår

2021

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

71

Ljudfils längd

Åldersgrupp

9-12

Författare

Hanna Lundström

Illustratör

Frank A. Unger

Uppläsare

Emma Klingenberg