Alfred Backa

Finland hundranånting

1917–2018

NY, uppdaterad upplaga av succéboken!

Alfred Backas Finland hundranånting 1917-2017 har sålt slut i flera omgångar. Nu utkommer en ny förmånligare version som är lite mindre till formatet och har mjuka pärmar. I boken ingår ett helt nyskrivet uppslag om år 2018 och ett uppdaterat förord.

Vad är högerextremt i båda ändarna med Kekkonen i mitten? Om du svarar Republiken Finlands historia så har du en rätt så mörk humor och världssyn. Då är det här boken för dig! 
På hundra uppslag avhandlar komikern Alfred Backa Finlands första hundra år. Vi går från nationens första stapplande år till Lapporörelsen, tar en avstickare in i tre krig, får besök av Hitler, vänder ryggen åt Hitler för att bli Sovjets bästa vän, radikaliserar studentrörelsen, skaffar ny president, går med i EU och avslutar med nationens färskaste stapplande år. Vi får till och med en inblick i framtiden och allt vad den har att bjuda på. Och det är inte bara Finlands händelser det skojas om, när du har läst den här boken har du lärt dig hela världens historia. I alla fall de viktigaste bitarna.
Finland hundranånting är en bok som passar alla. Gamla människor som har glömt hur det var när det begav sig och unga människor som inte var födda när det begav sig. De som vill lära sig hur vi blev det land vi är i dag och de som bara vill skratta åt eländet. 

Recensioner

Sagt om den första upplagan: 

Boken Finland hundranånting kan med fördel lämnas framme på soffbordet under julhelgen. Den är perfekt att slå upp i och bjuder garanterat på diskussionsunderlag och skratt. Backa har nämligen lyckats med konststycket att kombinera historiska fakta och humor. ... Jag gillar speciellt mycket att han lagt tid på att får både språket och layouten att matcha sitt årtionde.
Katja Nyman, Österbottens Tidning

Hans bok är mycket mer än en skämtsam berättelse om Finland. Han har gjort ett ambitiöst researcharbete. Boken är full av kunskap och nyttiga påminnelser om händelser och personer som formade dagens Finland. Den humoristiska tonen gör boken lättläst och underhållande. 
Layouten är värd en mässa för sig.
Petter Lobråten, Ålandstidningen 

Jag började genast att läsa den och skrattade så min fru vaknade ur sin middagsslummer och undrade vad jag hade för party.
Herman Lindqvist
 
Humorprofilen Alfred Backas varumärke är politisk satir och samhällskommenterande humor. Han är en österbottnisk förvaltare av arvet efter Hasse & Tage. Med sin bok Finland hundranånting 1917 2017 en frisk fläkt under jubileumsåret erövrar han också den litterära scenen.
Motivering då Alfred Backa tilldelades Österbottens svenska kulturfonds Svenska dagen-pris.

Alfred Backas Finland hundranånting upplever jag vara den perfekta julklappsboken i år. Aktuell, rolig och passar allt från den jämnåriga kusinen till farföräldrarna. En bok jag själv önskar att jag fick i jul!
kulturvis.ratata.fi

Finland hundranånting Provläs
Mjuka pärmar Hårda pärmar

10.00 € 26.00 €

Köp