Anssi Hurme (text) & Maija Hurme (bild)

Fladdermuspojken

Ivar ser ut som en vanlig sexåring som går i förskolan och snällt borstar tänderna morgon och kväll. Men om kvällarna när mamma jobbar och pappa inte har tid att leka gömmer sig Ivar bakom gardinen och fram kommer fladdermuspojken. Fladdermuspojken klarar sig utan mat och sömn och gör bara vad han själv vill.  
Man kan aldrig veta när fladdermuspojken slår till. Man kan aldrig veta när han möter sin like.

Boken Fladdermuspojken nominerades till Arvid Lydecken priset år 2014.

Den finlandssvenska läsambassadören har arbetat fram ett material för hur man kan arbeta med Fladdermuspojken i förskolan. Bli inspirerad här.

Recensioner

Fladdermuspojken är en dynamisk bilderbok laddad med tolkningsmöjligheter. Att Hurmes väljer att enbart placera män i den omvårdande rollen och skildrar kompetenta pappor som med lätthet hanterar en stor barnaskara är ett roligt ställningstagande till debatten om samtida föräldraskap. Visuellt är boken väl genomförd och tematiskt har den stor spännvidd. Hoppas bara att nyfikenheten på och längtan efter nästa bilderbok signerad Maija Hurme stillas mycket snart.

Mia Österlund, Hufvudstdsbladet

En lättläst och fartfylld underhållning.

Johanna Ahlskog, Eos
 

Lepakkopoika/ Fladdermuspojken on ilahduttava yllätys. Se on kompakti kuvakirja, jossa niukka teksti ja runsas kuva ovat balanssissa keskenään. Mitään ei ole liikaa tai liian vähän.

Lastenkirjahylly

Fladdermuspojken
Slutsåld