Torsten Pettersson

Göm mig i ditt hjärta

SMAKPROV

Nu kan du läsa ett smakprov ur boken. Klicka på fliken Extramaterial längst ner på sidan.

Petra Nilsson är nio år gammal. En skolmorgon då hennes mamma skall väcka henne är hon borta. Kriminalroteln rycker omedelbart ut under Harald Lindmarks ledning. Året innan har en liten pojke kidnappats och aldrig återfunnits det får inte hända igen!

Nu tickar klockan för Petra. Vad betyder det att hennes innebandytränare också har försvunnit och att det natt efter natt har stått en främmande Toyota framför hennes hus?

Spänningen är intensiv i Torsten Petterssons andra, fristående brottsroman som utspelar sig i det fiktiva finlandssvenska Forshälla. Men boken väcker också allvarliga tankar om ett samhälle där vuxna är upptagna av sina egna liv och deras barn får betala priset.

Den första boken om kriminalkommissarie Harald Lindmark, Ge mig dina ögon, prisbelönades i Söderströms romantävling och har väckt uppmärksamhet. Bland annat beskrevs den i deckartidskriften Jury som en anmärkningsvärt god kriminalroman, definitivt en av de mest intressanta som publicerats på svenska under senare år.

Recensioner

Pettersson uppvisar ett beundransvärt precisionsarbete i denna roman, strukturen är intrikat och varje detalj i intrigen känns noga uttänkt.

Yasmin Nyqvist, Nya Argus

... lyckas engagera från start.

Pettersson är vid det här laget vältränad i att ge de litterära karaktärerna skarpa konturer. Samtidigt får de känslor, kött och blod.

Dan Kronqvist, Hufvudstadsbladet

... håller läsaren på ständig helspänn och sätter på allvar igång geniknölarna då man sitter och försöker pussla ihop alla lösa bitar för sig själv, bara för att några sidor senare överrumplas av ett nytt bevis eller alibi.

Romanen går in med full steam både på det suspensmässiga och personmässiga planet.

... en mycket underhållande och spännande sidvändare ...

... både välskriven och spännande ...

Janne Wass, Ny Tid

Beskrivningen av polisens arbete verkar trovärdig, de gör sitt jobb så gott de kan trots all hemskhet och misär de ständigt stöter på.

Ingeborg Gayer, Bogåbladet

Harald Lindmark och hans medarbetare arbetar frenetiskt och skickligt, som sig bör i en deckare i klassisk stil med överraskningar och oväntade förändringar.

Berättelsen håller ihop och är ofta nervpirrande. Torsten Pettersson får också med samhälleliga aspekter, särskilt frågor om hur barn ofta kommer i kläm och far illa.

Mary-Ann Bäcksbacka, Västra Nyland

... ett skickligt intrigbygge som effektivt och effektfullt drar nytta av oförutsägbara svängningar.

Bror Rönnholm, Åbo Underrättelser

... spänningen stiger med ständigt nya infallsvinklar.

Kerstin Matz, BTJ

Läsaren glider rätt in i berättelsen ... Texten löper med en förrädisk lätthet. Torsten Pettersson lyckas skriva både ömsint och brutalt i samma mening.

Iris Backlund, Östra Nyland

Göm mig i ditt hjärta
Slutsåld