Mitt idiotiska liv

22,00 

–28%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

.

  

Med en närvaro som känns sällsynt äkta beskriver Lillsund Botéus Julias skolvardag med samma genuina känsla som det fruktansvärda som pågår där hemma. Det här är inget annat än en alldeles mästerlig barnboksdebut, och jag får flera gånger dubbelkolla att Lillsund Botéus faktiskt inte har gett ut andra böcker – till vardags jobbar hon som jurist. Julia känns som en person som kunde bo någonstans i ens eget grannskap. Dagbokstexten kunde inte kännas mer på riktigt – med en elvaårings typiska listor och funderingar som hastigt pendlar från det ena ämnet till det andra – allt med samma akuta viktighetsgrad.

Lotta Green, Svenska Yle

Författare
Petra Lillsund Botéus

Petra Lillsund Botéus är född 1983 i Jakobstad. Hon har studerat juridik vid Uppsala Universitet och är för närvarande bosatt utanför Göteborg där hon arbetar som jurist. Lillsund Botéus debuterade år 2023 som författare med barnboken Mitt idiotiska liv. Boken belönades med Runeberg Junior-priset 2024.

Läs mer

Illustratör
Herta Donner

Herta Donner är född år 1994 och bor i Helsingfors. Hon studerar till klasslärare vid Helsingfors universitet. Rågen. En spretig historia, skriven av Annika Luther och illustrerad av Donner, blev år 2022 nominerad till Finlandia-priset för facklitteratur. Mitt idiotiska liv, skriven av Petra Lillsund Botéus och illustrerad av Donner, tilldelades

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260383

Utgivningsår

2023

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

133

Ljudfils längd

Åldersgrupp

9-12

Författare

Petra Lillsund Botéus

Illustratör

Herta Donner