Sanna Mander

Nyckelknipan

Belönad med Rudolf Koivu -priset 2017 Vinnare av Finlandiapriset för barn- och ungdomslitteratur 2017

En nyckel är försvunnen, och ingen tycks veta var den finns. Kan du hitta den? I huset bor ett helt gäng knasiga figurer. En är stor som ett berg (och byter färg), en annan är bagare och har problem med sina fjorton barn som äter upp bullarna innan de nått ugnen. På vinden finns en magisk karusell, och någonstans försöker ett skamset spöke städa sin stökiga lägenhet. Och hur ska det gå för ex-mannekängen Aila som längtar efter en snäll pojkvän att åka till Mallorca med?
Nyckelknipan är Sanna Manders härligt lekfulla bilderbok med finurliga rim och detaljrika illustrationer. Här finns nya saker att upptäcka vid varje läsning!

År 2017 belönades Mander med Rudolf Koivu-priset för boken Nyckelknipan 
Manders bildvärld är fyllig, hel och personlig. Hennes gestalter är intressanta och humoristiska, och här finns insikter som intresserar såväl vuxna som barn. Bokens struktur och rytm är tydliga, och den bildsätter samtidens människa. Uppslagen är trots talrika detaljer lugna, och den brutna men klara färgvärlden är vacker. 

Ladda ner gratis pedagogiskt material till boken här!

Recensioner

Med suverän känsla för språk, form och bilderbokens blandade läsekrets visar Sanna Mander att ännu en finlandssvensk bilderboksstjärna är född.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Rimmen är knasiga, inspirerande och överraskande. Läsaren vill stanna upp och smaka på varje delikat ordval och fundera på dess betydelse.
Sara Östman, Österbottens Tidning

Sanna Manders bilderbok genomsyras av humor, glädje och språkliga finurligheter.
Maria Kallio, Vasabladet

Text och illustrationer samspelar alldeles ypperligt. Det finns en livsbejakande glädje hos Mander av sällan skådat slag.
Ylva Larsdotter, Ny Tid

Nyckelknipan
Sanna Mander

Fotograf:
Sanna Mander

Sanna Mander

Fotograf:
Sanna Mander

Sanna Mander

Fotograf:
Sanna Mander

Sanna Mander

Fotograf:
Sanna Mander

Provläs

5.00 € 15.00 €

Köp