Anssi Hurme (text) & Maija Hurme (bild)

Under täcket

Under länken Extramaterial hittar du två uppslag ur boken.

Elsa ligger sjuk i sin säng. Hon är trött och det kittlar om tårna. Hon orkar inte leka. Då får hon besök av någon som behöver hennes hjälp. Igelkotten för henne till grävlingen som har fått vassa piggar i sin bak.

Gråt inte, vi ska nog få bort dem, tröstar Elsa.

Sen vill hon hem, men grävlingen har andra planer.

Vi rör oss i feberdrömmens värld med dess egna villkor. Här finns segheten och oförmågan att rå på skeendena, allt i ett dovt men vackert landskap. Och så uppvaknandet i vanliga världen där Elsas bror Ivar väntar på att få leka.

Maija Hurmes skimrande bilder i gouache och Anssi Hurmes lågmälda text ackompanjerar varandra i ett sparsmakat och vilsamt berättande.

Recensioner

En sympatisk berättelse i kombination med skimrande, fantasifulla illustrationer. Anssi och Maija Hurmes bilderbok Under täcket är en riktig godbit som både stora och små läsare njuter av.
Lisbeth Rosenback, Vasabladet

Under täcket har en mycket varm humor, en stilla glädje över att världar kan vara magiska, som jag uppskattar mycket. Förhoppningsvis får vi läsa mer om Elsa och hennes alvliknande bror Ivar och hur de rör sig mellan förtrollande världar.
Ylva Larsdotter, Ny Tid

Maija och Anssi Hurmes debutbilderbok med den kittlande titeln Under täcket är en charmfull bekantskap. ...
Maija och Anssi Hurmes debut både stark och stimulerande. De breddar den finlandssvenska bilderboksutgivningen med sin stämningsmättade stil.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

en alldeles underbar berättelse. läsaren in i sagoberättelsen som är sådär sällsamt ljuvlig.
Pernilla Nylund, Österbottens Tidning

Joskus, no itse asiassa tosi usein ihmettelen ja ihastelen, miten yksinkertaisesta tarinasta saa aikaan niin kiehtovan, upean lastenkirjan. Peiton alla on juuri tällainen. Tarina on pieni mutta monikerroksinen, ja Maija Hurmeen kuvitus herättää sen liitoon. Hänen värinsä ja sommitelmansa ovat ihania ...
http://varikaspaiva.blogspot.fi

Det är en fin debut och jag hoppas den hittar många små läsare
Isela Valve, Nya Åland

En ljuvlig bok för de minsta.
Heidi Kiiskinen, Virikkeitä

Under täcket

5.00 € 18.00 €

Köp