8.2.

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

8.2 tar fasta på livets tillfälligheter och vågspel, slumpens skördar och frågan ”tänk om”.
K.A. Andreas Holmström, Ny Tid
Jag skulle kanske föredra att karakterisera 8.2 som ”minnesanteckningar” eller ”iakttagelser”, vilket inte betyder att boken blir sämre, utan snarare att läsupplevelsen och -behållningen blir en annan: texterna i 8.2 lägger sig dels som ett raster under författarens uttalat skönlitterära produktion, dels ger boken inblick i ett livsförlopp - på ett mycket konkret sätt gestaltar Kjell Lindblad hur vi påverkas av arv och miljö, och hur vårt liv kan ta oanade vändningar när slumpen liksom sjukdom, för att inte tala om dödsfall, inträffar i ens näromgivning.
Marit Lindqvist, Kulturtimmen
8.2 är en självutlämnaande roman, i vilken författaren överlag går hårdare åt sig själv än människorna som har funnits och finns i hans liv.

Jessica Poikkijoki, Österbottens Tidning
Författare
Kjell Lindblad

Född 1951 i Helsingfors, bosatt både i Helsingfors och Ekenäs, journalistexamen vid Svenska social- och kommunalhögskolan 1978, arbetat som reporter både på Borgåbladet och Hufvudstadsbladet och som redaktör på Finlands Rundradio och FNB. Fri författare sedan början av nittiotalet. Han rör sig ofta i barndomens värld och har lovordaats för

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515232649

Utgivningsår

2013

Format

E-bok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Kjell Lindblad