Erik Wahlström

Det vackraste på den svarta jorden

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Den distanserade och humoristiska tonen, tvetydigheterna och känslan för historiska anakronismer är författarens starka kort i den här romanen.
Särskilt den bisarrt humoristiska dialogen är välskriven och driver berättelsen framåt. …
Ett akademiskt Indiana Jones-äventyr, där antik grekisk poesi varvas med fyndiga intellektuella dueller mellan nischade forskare.
Jenny Wikström, Åbo Underrättelser
 
På ytan handlar boken om mysteriet kring den avsågade katthalvan, men under ytan bollas också djupare filosofiska frågor om livet, ensamheten och kärleken.
Parallellhandlingarna visar på ett skickligt vis hur tematiken i boken är oberoende av tidsålder och hur människor i alla tider har behövt kärlek och närhet som en del av det eftersträvansvärda livet.
Bokens många skikt gör den till en spännande upplevelse som får tankar och funderingar i rullning. Den är ganska avskalad i sitt format vilket ger läsaren utrymme att fylla med egna projiceringar, samtidigt som handlingen ändå tvingar läsaren framåt.
Lisa Kallvik, Österbottens Tidning
Wahlström skrev en festlig skröna
Ingeborg Gayer, Borgåbladet
 
Wahlströms bok är full av infall och uppslag, och han navigerar till största delen sin berättelse med precision och en stor portion humor. Det är nämligen i allra högsta grad en spänningsroman skriven med glimten i ögat. Wahlström driver med samhälleliga tendenser som bloggjournalistiken och vår fascination för äventyr i virtuella världar. … den finlandssvenska bokhöstens hittillls mest underhållande roman. Martin Welander, Västra Nyland
 
Wahlström bjuder på smidig humor och ett sammelsurium av karaktärer man lär sig både älska och hata. En bok att bli upprymd av.

SuS, Löntagaren
 
Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515232687

Utgivningsår

2013

Format

E-bok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Erik Wahlström