Julia Degerth

Min lilla gröna

– tips för en ekologisk vardag

Har du drabbats av klimatångest? Funderar du över hur du kunde leva så att världen mår lite bättre? Den här boken vill inspirera dig till att leva ett grönare liv på olika plan. I fem kapitel om mat, resor, kläder, boende och vardag delar Julia Degerth, känd för bloggen Grön i Åbo med sig av sina bästa råd för ett mer ekologiskt liv.
Här finns information och tips till dig som är nyfiken men inte ännu beredd att göra stora ändringar och till dig som vill leva helt skräpfritt. Efter varje kapitel kan du fylla i var du ligger just nu på grönskalan och få inspiration till förändringar som passar just dig, vare sig du är Laidback, Lagom eller HC. Boken innehåller en massa bilder, tipsrutor och listor för att göra ditt grönare liv så enkelt och roligt som möjligt.
 
Jag brinner för att sprida mitt miljöbudskap och vill så gärna ta ner miljötänk på en nivå som passar alla. Det ska vara roligt, inte svårt. Det ska också vara tillgängligt och inte en börda!
 

Recensioner

I stället vankas det tonvis med inspiration, och om man nödvändigt ska ringa in en målgrupp skulle jag säga att Min lilla gröna kan bli en utmärkt gåva till en nybakt student som snart ska flytta hemifrån och inrätta ett eget liv, ett eget hem och egna konsumtionsmönster. (...) Som inspiratör undviker hon att ge läsaren dåligt samvete och är tolerant för att de icke-gröna frestelserna ibland blir för stora. Hon är också öppen med att hon själv ibland avviker från den allra grönaste vägen, till exempel äter hon kött men försöker allt oftare lämna bort det. Här finns något befriande icke-präktigt, som jag uppskattar. Fredrik Sonck, Hufvudstadsbladet

Min lilla gröna
Julia Degerth

Fotograf:
Julia Degerth

Julia Degerth

Fotograf:
Julia Degerth

Julia Degerth

Fotograf:
Julia Degerth

Provläs

28.00 €

Köp