Hanna Lundström & Maija Hurme

Rassel prassel promenad

- poesi bland barr och blad

Jordnära dikter med blick för detaljer

I Rassel prassel puss fick de minsta en egen diktbok med poesi ur hemmets vardag. Den här gången bär det iväg på promenader i naturen. Hanna Lundströms dikter, tonsäkert illustrerade av Maija Hurme, är jordnära och uppstår bland barr och blad, i blåbärssnåren, kring rötter och stubbar. Blicken fångar detaljer: lingonprickar, stövlars knarr och gungande mossa, den smältande utfärdssmörgåsen.
 

Knotiga rötter och knarrande tallar
Tusentals tallbarr på urbergets knallar

En smältande smörgås och klunkar av saft
Sugrör som saftklunkens utmärkta skaft

En smältande smörgås och den äter jag
Kan man ha picknick varenda dag?

 
 

Recensioner

Alla barn är värda att få de här texterna lästa för sig.
Benita Mattsson-Eklund, Ålandstidningen

Miniatyrperspektiv, lekfull inbjudande poesi och finstämd bildvärld gläder recensenten i andra Rassel prassel-boken. Som en motvikt till samtidens uppskruvade tempo erbjuder Rassel prassel promenad till att tumla runt i naturen.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Det här är en bok vacker som en pärla, beträffande såväl dikter, illustrationer som format - en bok man omedelbart vill ta med sig till stugan eller på skogsutflykten.
Pia Vuorio, Östnyland

Målgruppen är små barn, men det gör inte boken mindre njutbar för en äldre läsare. Lundströms språkliga bilder är exakta och välljudande. Hurmes charmerande illustrationer fyller hela sidorna och kombinationen skapar femton uppslag man gärna uppehåller sig i. Det är lekfullt på allvar, och väldigt bra.
Maria Kallio, Vasabladet

Det riktigt spännande är att allt är skildrat ur ett barns perspektiv. Hur upplever barnet den knarrande snön, den gungande mossan, det lätta sommarregnet? Det är skildrat så fint, så fint i den här boken och varje ord är så avvägt och exakt, precis på pricken för att fånga barnets upplevelse. Illustrationerna är gjorda att fördjupa sig i och skildrar likväl den poetiska och andäktiga stämning som dikterna ger uttryck för. När jag bläddrar i boken och läser här och var, fängslas, blir trollbunden av ord som stannar kvar, då önskar jag att jag skulle få jobba med den här boken och en grupp barn.
Barnboksbloggen. se
 

Rassel prassel promenad
Maija Hurme

Fotograf:
Maija Hurme

Maija Hurme

Fotograf:
Maija Hurme

Maija Hurme

Fotograf:
Maija Hurme

Maija Hurme

Fotograf:
Maija Hurme

Provläs
Slutsåld