Rassel prassel promenad

- poesi bland barr och blad

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Målgruppen är små barn, men det gör inte boken mindre njutbar för en äldre läsare. Lundströms språkliga bilder är exakta och välljudande. Hurmes charmerande illustrationer fyller hela sidorna och kombinationen skapar femton uppslag man gärna uppehåller sig i. Det är lekfullt på allvar, och väldigt bra.

Maria Kallio, Vasabladet

Alla barn är värda att få de här texterna lästa för sig.

Benita Mattsson-Eklund, Ålandstidningen

Miniatyrperspektiv, lekfull inbjudande poesi och finstämd bildvärld gläder recensenten i andra Rassel prassel-boken. Som en motvikt till samtidens uppskruvade tempo erbjuder Rassel prassel promenad till att tumla runt i naturen.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Det här är en bok vacker som en pärla, beträffande såväl dikter, illustrationer som format - en bok man omedelbart vill ta med sig till stugan eller på skogsutflykten.

Pia Vuorio, Östnyland

Det riktigt spännande är att allt är skildrat ur ett barns perspektiv. Hur upplever barnet den knarrande snön, den gungande mossan, det lätta sommarregnet. Det är skildrat så fint, så fint i den här boken och varje ord är så avvägt och exakt, precis på pricken för att fånga barnets upplevelse. Illustrationerna är gjorda att fördjupa sig i och skildrar likväl den poetiska och andäktiga stämning som dikterna ger uttryck för. När jag bläddrar i boken och läser här och var, fängslas, blir trollbunden av ord som stannar kvar, då önskar jag att jag skulle få jobba med den här boken och en grupp barn. Barnboksbloggen.

se  
Författare
Hanna Lundström

Hanna Lundström är född år 1983 och bor med sin familj i Söderkulla i Sibbo. Hon har studerat svenska, litteraturvetenskap och pedagogik vid Åbo Akademi. Hon har arbetat som lärare, både inom svenska och litteratur och ordkonst. Utöver barnböcker har hon gett ut läromedel i modersmål. Pris: Pris av SLS

Läs mer

Illustratör
Maija Hurme

Maija Hurme bor och ritar i Helsingfors. Hon är född 1976 och jobbar med visuell journalistik och med barnlitteratur som illustratör och författare. Hon har illustrerat tjugo barnböcker, bland annat flera böcker med Hanna Lindströms poesi. Hon har samarbetat med flera författare i Finland och Sverige. Faktaboken Plats på jorden,

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515241382

Utgivningsår

2017

Format

Hårda pärmar

Sidantal

32

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Hanna Lundström

Illustratör

Maija Hurme