Andrei Huhtala

Sanna Mander

Sanna Mander

Rööluuvån

En liiti hemsken saago

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
17,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Att få dialekten att fungera också i skrift är ett konststycke i sig, som Sandström galant ror iland med. Rööluuvån trimmar skrattmusklerna men visar också att språket är en outsinlig källa till skönhet och glädje. Å he e int så rokot he.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Historien känns fräsch och livskraftig, uppdaterad och relevant – bra berättelser håller för ständiga nytolkningar och perspektivförskjutningar. Inte minst bidrar Sanna Manders finurliga illustrationer till att ta sagan från medeltiden till 2010-talet: Rödluvan bär på en platspåse istället för en korg, skogen ligger i utkanten av staden, vargen är en rökande ”piin-iilak-Gråbein”, och farmor ligger i sängen och zappar mellan tv-kanalerna med en fjärrkontroll.

Marit Lindqvist, Bokmagasinet
Illustratör
Sanna Mander

Sanna Mander (f. 1980) växte upp i en förort till Stockholm. Efter gymnasiet flyttade hon till Helsingfors för att studera grafisk design vid Konstindustriella högskolan. Manders färggranna illustrationer har under de senaste åren förekommit på hemtextiler, förpackningar, planscher, skivalbum och diverse publikationer, såväl i Finland som utomlands. Hon har illustrerat

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515237330

Utgivningsår

2015

Format

Hårda pärmar

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Andrei Huhtala

Illustratör

Sanna Mander

Översättare

Peter Sandström