Staffan Bruun

Sibirisk cocktail

År 2006 gav Staffan Bruun ut en ny deckare med Burt Kobbat i huvudrollen. Burt är en rik man efter att han sålt Humlan Hugo-rättigheterna till Walt Disney vars nästa stora barnfilm skall handla om Hugo och hans vänner. Burt själv har köpt sig en stor lägenhet på Skatudden där han lever ett stillsamt liv tillsammans med socialinspektör Rauha Koivuniemi. Hotet mot Burts liv i lyx och överflöd kommer när EU:s filmverk beslutar att förbjuda Hugo för att undvika att Disney får monopol på barnkultur. Kobbat beger sig till Bryssel för att lobba för sin humla.
I Bryssel hinner ingen med Burt och hans bekymmer. Fyra passagerarplan har på kort tid störtat av oförklarliga orsaker och EU överväger flygförbud. I samma veva dör en EU-tjänsteman under mystiska omständigheter i Helsingfors. Mot sin vilja blir Burt Kobbat indragen i en komplicerad brottsutredning på högsta nivå. Spåren leder från Bryssel via Åbo ända till Sibirien.
 
Staffan Bruuns detektivromaner är lästa och uppskattade i vida kretsar. Han kombinerar spännande och komplicerade intriger med humor och nyhetsjournalistens skarpa blick.

Sibirisk cocktail
Slutsåld