Eva Frantz

Blå villan

Debut för kommissarie Anna Glad

Mitt i natten, på väg hem från en fest hittar ett ungt par en liten pojke irrande längs landsvägen. Han bor i den blå villan i skogsbrynet. På köksgolvet ligger pojkens mamma Becca i en pöl av blod. Hjälp tillkallas och den svårt skadade kvinnan förs skyndsamt till sjukhuset. Poliskommissarie Anna Glad får i uppgift att utreda brottet.
Det visar sig att Becca Stenlund driver den superpopulära lifestylebloggen Blå villan och att hennes liv har hotats i bloggens kommentarsfält. Beccas man Peter har hjälpt till med bloggen men tröttnat på jakten efter det perfekta livet. Han har flyttat från sin fru, och därmed förlorat drömhemmet och familjetillvaron.
I Anna Glads tillvaro kunde saker och ting också vara bättre, hennes arbetslösa man sitter hemma och spelar tv-spel dagarna i ända. Becca kämpar för sitt liv men i den låsta tomma villan dyker det varje dag upp färska blommor
Spänningsintrigen är skickligt flätad och upplösningen överraskar även en erfaren deckarfantast. Blå villan är den första delen i en serie med polisen Anna Glad.
 

Recensioner

Mys och mysterier i finlandssvensk miljö. Ser redan fram emot nästa Anna Glad-deckare.
Lisbeth Rosenback, Vasabladet

Underhållande deckare av Frantz. Det är roligt när man inte listar ut allt direkt utan faktiskt hoppas till ett par gånger.
Katja Nyman, Österbottens Tidning

Eva Frantz skildrar infallsrikt bloggosfärens spel med fiktion och verklighet, liksom troll av olika slag.
Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

Blå villan Provläs
Slutsåld