Som du såg mig då

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
26,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Han (Westö) verkar ha grundat en egen noir-genre inom novellistiken i Svenskfinland som inte liknar någon annans – om man undantar några nedslag hos Tove Jansson, kanske. Hos Mårten Westö kombineras poetens lyhördhet med översättarens känsla för ordens valörer. Som skildrare av mänsklig skörhet och otillräcklighet och strategier att komma tillrätta med dem har Mårten Westö just inga litterära släktingar hos oss.

Ann-Christine Snickars, ÅU

Människorna i Som du såg mig då fångas i sin skröplighet och flera av karaktärerna kompenserar genom ett bländande yttre. Det är deras och allas existentiella litenhet som Mårten Westö fångar i sina noveller och projicerar på sin läsare: osäkerheten som vilar inom oss och som sakta bryter ner medkänsla och empati och när som helst hotar att övergå i våldsamhet.

Peter Nyberg, Ny Tid

Förnämlig finlandssvensk novellkonst Mårten Westö visar vad novellen som genre har att erbjuda – förtätning och intensitet. Som du såg mig då visar finlandssvensk novellkonst från sin bästa sida – och jag undrar om Mårten Westö någonsin skrivit bättre. Arne Toftegaard Pedersen, Hufvudstadsbladet Ett gott språk är som god hälsa: märks mest i sin frånvaro. Därför finns det skäl att ge en eloge till just språket i Mårten Westös novellsamling Som du såg mig då. Rikt, mångsidigt och till synes utan ansträngning flyter det på – det bästa jag läst på länge inom finlandssvensk litteratur.

Joanna Nylund, Kyrkpressen
 

Mästerliga noveller. Ur Benitas bokblogg: http://benitas-bokblogg.blogspot.fi/2014/10/masterliga-noveller.

html
Författare
Mårten Westö

Mårten Westö (f. 1967 i Helsingfors) är författare, översättare och kulturjournalist. Sedan debuten 1990 har han gett ut ett dussintal verk, mest poesi och noveller. Senast publicerade han textsamlingen "Åren" (tillsammans med Kjell Westö) 2022. Hans dikter och berättelser kretsar oftast kring kärlek, relationer och familj, inte sällan med Helsingfors

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515234698

Utgivningsår

2014

Format

Häftad

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Mårten Westö