Algot

5,00 

–82%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det är vår historia, vår skärgård, våra liv och vårt arv det handlar om. Och det Carina Karlsson gör är så värdefullt. Hon ger oss vår historia.

  Blogg, Bokduetten

.

  

Skickligt och nyanserat tecknar författaren en bakgrund som gör historien om Algot trovärdig – en historia om utsatthet och utstötthet, ensamhet och övergivenhet. Om en bottenlös förtvivlan som föder hänsynslöshet och skoningslöshet. /---/ Med en säker känsla för olika stilnivåer och med en språklig spetskompetens som kännetecknar en god poet får Carina Karlsson språket att gnistra och glöda.

Marit Lindqvist, Yle Vega  

Romanen ger en inkännande skildring av människor som trasats sönder invärtes av sina livsvillkor, den är därtill skriven på en njutbar prosa kryddad av ålderdomliga ord och underfundiga metaforer. De brutala morden till trots innehåller romanen inget frossande i våld.

  Eva Nyberg, Ålands Radio

Det är en gripande och vacker - om än mycket sorglig - berättelse. Med den inte bara sällar hon sig till utan befäster också en egen plats i den imponerande åländska berättartraditionen.

Tomi Riitama, Ny Tid

Karlsson håller läsaren i ett poetiskt järngrepp till sista sidan. Jag var så uppriven efter denna råa roman att jag inte kunde sova på en hel natt. Men det var den värd.

Annina Rabe, Tidningen Vi

Författare
Carina Karlsson

Carina Karlsson, född 1966, bor i Sund på Åland. Hon debuterade 1996 med diktberättelsen Lisbeta, Per Skarps hustru. Sedan dess har hon gett ut ett tiotal böcker inom olika genrer. Hon har genomfört flera samarbeten med tonsättare och bildkonstnärer, och har också skrivit för scenen. Hennes texter har översatts till

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515243454

Utgivningsår

2017

Format

Häftad, Ljudbok

Sidantal

236

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Carina Karlsson

Uppläsare

Ulf Weman