Bågskytten

28,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
28,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Novellsamlingens styrka är hur väl Lindblad kan gräva sig in i en människas mörker. Han  blundar inte för en människas trauma och förskönar inte sorg. Karaktärerna kan vara förlorade i sin egen sjukdom men ändå kännas nära. Jag kommer ur novellsamlingen med en känsla av att ha lärt mig någonting nytt om människosläktet.

Lotta Westerlund, Västra Nyland  

"Stämningen i novellerna är unik och direkt stilbildande. Det gör att nästan varenda novell får ett lyft som imponerar och tilltalar. Helsingforsaren Kjell Lindblad, som fyllde 70 år i januari, är i sitt livs form. Sällan upplever man så här fängslande skildringar i lämpligt koncentrerad form mellan två pärmar.

" Egil Green, Östnyland

"Kjell Lindblad har verkligen en förmåga att spänna bågen till bristningsgränsen och ladda sina texter med komplexa och motstridiga känslor - av skam och skuld, svek och svärta, sorg och smärta. Få kan som Kjell Lindblad beskriva känslan av främlingskap, instängdhet och utestängdhet, alltings flyktighet och förgänglighet.

" Marit Lindqvist, Svenska Yle

"Monologen om kriget, den gamle mannens svada som forsar ur honom redan före jagberättaren slår sig ner vid hans bord och fortsätter efter att han lämnat det, är dessutom en av de starkaste krigsskildringar jag läst. Bortom hjältar och fronter, rotad i vardag och barndom, träffar den rätt i solar plexus.

" Freja Rudels, Åbo Underrättelser

"I det senare fallet tränger författaren djupt in i barns upplevelser, ja, med en så känslig blick och så djup inlevelse att jag under läsningens gång inte kan låta bli att associera till Astrid Lindgren.

" Björn Gustavsson, Kiiltomato

"Författaren behärskar konsten att subtilt föra berättelsen dit han önskar. Det är inga stora gester, obehaget kommer krypande.

" Yvonne Granqvist Schultz, Österbottens Tidning
Författare
Kjell Lindblad

Född 1951 i Helsingfors, bosatt både i Helsingfors och Ekenäs, journalistexamen vid Svenska social- och kommunalhögskolan 1978, arbetat som reporter både på Borgåbladet och Hufvudstadsbladet och som redaktör på Finlands Rundradio och FNB. Fri författare sedan början av nittiotalet. Han rör sig ofta i barndomens värld och har lovordaats för

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515252432

Utgivningsår

2021

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

179

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Kjell Lindblad