Jenny Björklund

Bara gå

Bara gå tills det slutar kännas. Och fortsätt gå fastän det slutar. Bara gå tills något stoppar dig. Någon.

Det är det som gäller i den flytande verklighet som är den unga kvinnans i Jenny Björklunds nya roman. I korta prosastycken byggs en planlös färd upp: det är mycket man kan välja här i världen. Men det är inte alltid så lätt att vilja.

Och där finns skuggor, hur mörka är de? Hur mörkt är minnet efter systern som försvann? Och hur dunkel är den känsla av trygghet som kommer från en segelbåt på något världshav, där mamma och pappa sitter och dricker sitt svala vin? Hur långt kan man fly innan man fastnar?

Recensioner

Jenny Björklund skriver effektivt, utan fluff, och väljer sina ord väl.

Jessica Poikkijoki, Österbottens tidning

Det är många stora, viktiga teman Björklund är inne på och hennes text är psykologiskt övertygande ...

Anna Möller-Sibelius, Vasabladet

Björklund skriver enkelt och koncentrerat.

Sofia Torvalds, Kyrkpressen

Ibland vill jag kasta ifrån mig boken och omfamna huvudpersonen. Också det där går om, vill jag säga. Allt går om. Och så kommer det kanske igen, men ta inte ut sorgen i förväg. Det är en välsignelse att du inte hör till dem som har fullbokade kalendrar eller trivs med sina juridikstudier. Du har potential! Att du känner dig udda betyder bara att du är på god väg. På en väg som är krokig och kringlig men aldrig tråkig!

Kira Nalin, Lysmasken

Jenny Björklund låter oss med andra ord ta del av en livskris, och det finns något avskalat och naket utlämnande i sättet hon gör det på, som understryks av de korthuggna meningarna.

Lars-Göran Söderberg, Tidningen Kulturen

Bara gå
E-bok Mjuka pärmar
Slutsåld