Dånet i ett ensamt öra

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Birgitta Boucht tecknar ett osedvanligt starkt och levande, fängslande och fascinerande kvinnoporträtt i sin nya bok Dånet i ett ensamt öra. Ett av de mest levande jag läst på många år. Det är djupt befriande att inte tvingas läsa om ännu en snäll tant som ler tårögt och är evigt vänlig och tacksam mot sin omgivning.

Crister Enander, Vasabladet

Epilogen har precis som resten av texten, ett stänk av underfundig humor. "Tänk att detta häner också mig. Att jag dör, det hade jag inte väntat mig.

" Anne-May Wisén, Österbottens Tidning

Om boken har ett särskilt uppdrag är det att återge värdighet och uppmärksamhet till dem som förlorat dem. Det är ett drama så stort som något. /---/ I de överraskande brottytorna ser man sitt eget liv, sina egna erfarenheter i ny belysning - uppvärderade och viktiga. Ann-Christine Snickars.

ÅU

Samtidigt som Boucht i Dånet i ett ensamt öra flyger högt och borrar djupt, är hennes projekt än en gång även samhälleligt. Hon synliggör den marginaliserade, skenbart svaga, döende människan. Och hon väcker frågor om hur vi ska leva, hur vi ska dö och hur vi ska överleva. Allt detta gör hon på ett högst inkännande, underfundigt och övervägande mästerligt sätt.

Maria Wegelius, Svenska YLE  
Författare
Birgitta Boucht

Birgitta Boucht är författare, skrivarhandledare och frilansjournalist med en bakgrund i 1970-talets kvinno- och fredsrörelse, vuxenutbildningsfrågor och alternativ bokutgivning. Hon har varit chefredaktör för tidskrifterna Fredsposten och Astra Nova och medverkat som kolumnist i finlandssvenska och rikssvenska tidskrifter. 2001 var hon med om att starta skrivarlinjen Litterärt skapande vid Centret

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515238221

Utgivningsår

2016

Format

E-bok

Sidantal

89

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Birgitta Boucht