De levande och alla de döda

25,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
25,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Många av de korta texterna skulle säkert kunna utvecklas till längre noveller eller till och med romaner, men kanske det geniala ligger i att de är så korta. De innehåller tillräckligt, och många är mästerliga kortnoveller, berättelser eller meningar. Dessutom bildar de en ytterst välkomponerad och läcker helhet. Det här är en överraskande debut, förtjusande kuslig och riktigt bra.

Christa Lundström, Hufvudstadsbladet

De levande och alla de döda är en till synes lekfull samling där den lömska underströmmen plötsligt kan gripa tag i en och föra ut en på oväntade djup. Med små men effektfulla medel skildrar Otto Donner de små skevheterna och sprickorna där mörkret sipprar in. De levande och alla de döda är en mångskiftande helhet där Otto Donner skapar sig ett alldeles eget spökrum i den finlandssvenska samtidslitteraturen.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Träffsäker blandning av kuslighet och humor […] här finns också en stor dos humor, ofta förmedlad genom en naivistisk blick på tillvaron.

Anna Remmets, Ny Tid

Det som skildras är vackert och hemskt, sorgligt och roligt, skrämmande och trösterikt på en och samma gång. Precis som livet alltså. Boken är tunn, strax över hundra sidor, men är samtidigt förvånansvärt innehållsrik. Och jag kan inte annat än förundras över med vilken lätt hand Otto Donnor får mig att tro, eller i alla fall får mig att vilja tro, på spöken och livet efter döden.

Jimmy Vulovic, Smålandsposten
Författare
Otto Donner

Otto Donner är född år 1984 i Helsingfors. Han har studerat grafisk formgivning på Aalto-universitetet, och arbetar till vardags med att designa böcker, tidningar, teateraffischer med mera. Pris: Första pris i Solveig von Schoultz-tävlingen 2019 (noveller) Tredje pris i Arvid Mörne-tävlingen 2013 (noveller)

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251336

Utgivningsår

2020

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

113

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Otto Donner