Sara Jungersten

#döden

I varje liv finns någonting som måste repareras

Vivi är framgångsrik tv-profil och livsstilsbloggare. Frank är vårdledig med de två små barnen medan Vivi sköter sin karriär och håller sig i trim genom stenhård träning. Vivi och Frank, karriärmamman och hemmapappan, ett team och ett brand som medierna älskar att föra fram som exempel på moderna ideal.
Men det ligger en skugga över glansbilden. Svartsjukt ser Vivi hur barnen hellre tyr sig till Frank än henne. Och värre: Döden finns. I varje rörelse lurar den, varje hejdå kan vara det sista, ett öppet fönster och Vivi ser krossade små på trottoaren. 
Det är ju inte döden som är ett tillfälligt tillstånd det är livet.

Det gick ju inte att vinna som kvinna, jämt var det någon annan som skulle diktera vad man skulle göra, vad man borde göra, alltid för att se till någon annans behov. Var det inte den äkta makens behov av tofflor bredvid sängen, så var det kvinnokollektivets krav på solidaritet. Vivi kunde inte förstå varför ett kollektiv skulle gå framför hennes egen upplevelse. Hon levde ju nu. Hon var ju hon. Vad brydde sig kollektivet om hur det kändes inuti henne? Det var hon som skulle orka, hon som skulle kunna andas.

#döden är en roman om en mammaroll i förändring. Det är en berättelse om att hitta sin egen röst i ett konstant brus av åsikter och likes.

Recensioner

Sara Jungersten är skicklig på att fånga upp, problematisera och kritisera samtida fenomen utan att för den skull vara dömande. Hon skriver träffsäkert och enkelt med levande dialoger.
Resultatet blir en bladvändare som är lätt att a till sig och svår att lägga ifrån sig.
Sofia Nygård, Vasabladet

Sara Jungersten är bra på att skildra unga kvinnor som ända till besatthet är fokuserade på att duga. []
Kvinnokroppen är alltid platsen för ideologi och köpslående det är en av de starka underströmmarna i romanen.
Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

Sara Jungersten börjar från den glättade ytan, borrar sig igenom ett fullt utvecklat duktig flicka syndrom och rakt ner i en existentiell livskris. 
[] som alltid har hon tummen på tidens puls.
Jessica Poikkijoki, Vasabladet

#döden är en roman som ligger i tiden, främst genom dess sätt att behandla överkonsumtion och beroende av sociala medier. 
Anna von Bonsdorff, Ny Tid

Sara Jungersten skriver bra, med säkert öga för ytans sedekomedi och -tragedi. Hon kan vara vass, träffsäker, njutbar, stridbar. 
Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

#döden
E-bok Mjuka pärmar

4.00 € 28.00 €

Köp