Sara Jungersten

Lika delar liv och luft

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det är en berättelse som kombinerar klassaspekter med feminism. …
Det jag fascineras av är hur Jungersten lyckas göra det mesta subtilt och aldrig helt tydligt … Och ett plus för att romanen utspelar sig i ett svensktalande Finland, vilket jag upplever som ganska uppfriskande.
Anna Nygren, dagensbok.com
 
 
Romanen Lika delar liv och luft är livligt berättad. Styrkan i Sara Jungerstens språk ligger i dess smidighet. …
Lika delar liv och luft är filmisk med sin direkthet och sina snabba scenbyten. Har någon filmmakare redan skrivit kontrakt med Jungersten. Berättelsen om Mira har potential för vita duken.
Jungerstens roman är lättläst men också intensiv och beaktansvärd.
Ulrika Gustafsson, Lysmasken
 
 
I Lika delar liv och luft återkommer Jungersten med ännu ett insiktsfullt porträtt av en kvinna på flykt från sig själv. 
Anna-Lina Brunell, Hufvudstadsbladet
Jag slog mig ner i fåtöljen för att läsa några kapitel, men jag steg inte upp från den där fåtöljen förrän flera timmar senare, och då hade jag streckläst hela boken – hur kommer det sig.
Om jag skall säga det med ett ord handlar det om SPRÅKET – ett språk som är mödolöst och ändå exakt, ett språk som sitter så naturligt i både den skildrade miljön och i munnen på bokens karaktärer att det är en njutning att läsa. Marit Lindqvist, Kulturtimmen Läs hela recensionen här. … en välskriven och läsvärd roman om en ung kvinnas sökande efter sig själv. Borgåbladet  
Sara Jungerstens nya roman är en bladvändare om att omvärdera sitt liv och sina val. … Sara Jungerstens debutroman Wannabe blev kritikerrosad för sin psykologiska gestaltning av en ung kvinnas svårigheter att ta sig fram i en värld som kräver så mycket. Och visst är den värd allt beröm. I Lika delar liv och luft har dock Jungersten vuxit i sitt författarskap och levererar en i mitt tycke ännu starkare skildring som förvisso bär flera likheter med sin föregångare. …
Jungerstens förmåga att gestalta ett personporträtt slår det mesta. Rebecca Finnberg, Västra Nyland Det som gör boken är rytmen i texten. De korta kapitlen bryter läsandet på ett följsamt sätt samtidigt som handlingen effektivt förs vidare. Detta utan att något lämnas osagt. Språket flyter naturligt och beskrivningarna av miljöerna känns oerhört träffande. Personporträttet av Mira har tecknats med en varm och säker hand. Eva Sundström, Österbottens Tidning  
Sara Jungersten skriver om viktiga saker på ett lättsmält, vardagsnära och enkelt sätt. Hon talar om det som ingen annan vågar tala om. …Det enkla och nakna i boken talar direkt till läsaren. Sofia Nygård, Vasabladet  
En Austen för 2000-talet … Benita Mattsson-Eklund, Tidningen Åland
Jungersten är nämligen en alldeles utmärkt berättare. Hennes prosa har ett suveränt flyt och hennes språk känns aldrig sökt eller pressat utan bär hela tiden upp stoffet på ett sätt som ter sig självklart och naturligt. Samtidigt är det ekonomiskt och exakt.
Det samma gäller för dialogen, som sömlöst lierar sig med personporträtteringen. Det hela är riktigt imponerande, särskilt som berättelsen rör sig i olika sociala skikt och språkliga miljöer.
Bror Rönnholm, Åbo Underrättelser Visst är det välskrivet och lättläst, men Miras resa lockar till eftertanke. Skulle det inte vara för att Mira till slut blir sin egen hejaklack hade jag varit första frivilliga till att ta den rollen när jag läst mig till slutet av boken.

Erika Rönngård, Kyrkpressen  
Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515231727

Utgivningsår

2012

Format

E-bok

Sidantal

195

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Sara Jungersten