Katarina von Numers-Ekman & Jenny Lucander

En annan Bea Bladh

Kanske kan Bea bli en annan, en som GÖR saker i stället för att ligga på sängen och drömma?

Det finns ingen där inne, viskar hon till sig själv inne i sitt huvud. Det finns ingen som kan se dig, Bea. Fågelskådaren var bara en otäck dröm. Om du går tillbaka nu är du just en sån barnunge som pappa tycker att du är.

Den tillbommade herrgården både skrämmer och lockar Bea. Varför vill mamma inte att hon går hit? Och vad menar pappa med att hon behöver socialt umgänge?
Trettonåriga Bea har sommarlov. Hon grubblar över sina föräldrar. Och hon fantiserar om att bli vän med Josefin, flickan som Bea har skrivit så många sidor om i Mina vänner- boken. Men hur talar man egentligen med någon i samma ålder som man själv? Det kan vara svårt att veta, om man som Bea har fått hemundervisning och mest har hållit sig för sig själv.
Då Josefin en morgon cyklar in på gården med två målarfärgshinkar dinglande på styrstången förändras Beas tillvaro. Kanske kan Bea bli en annan, en som GÖR saker i stället för att ligga på sängen och drömma, så där som hon har lovat sig själv på sin trettonårsdag.

Boken är en fristående fortsättning på Singer, som utkom 2012.

Ladda ner gratis pedagogiskt material till boken här!

Recensioner

De sköra vänskapsbanden, de sociala mediernas roll i ungas vardag och tankarna kring den egna identiteten utvecklas trovärdigt samtidigt som spänningen i berättelsen håller intresset uppe.
Mira Strandberg, Västra Nyland

von Numers-Ekman är en oerhört skicklig berättare och hon skapar en mångbottnad och komplex värld. Gestaltningen är superb.
Maria Kallio, Vasabladet

En annan Bea Bladh Provläs
Slutsåld