Singer

18,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
18,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Hurra, en helgjuten mellanåldersbok. Numers-Ekman ryggar inte heller tillbaka för det dråpliga eller småfarliga, tillvarons sorgkanter. … Slutscenens dramatik är drabbande. von Numers-Ekman kan sitt hantverk från fylliga intertexter till drivande underströmmar. Hon lotsar med lätthet läsaren genom en berättelse där tonträffen är total. Att boken kryddas med Jenny Lucander-Holms utmejslade och personligt småfräcka illustrationer som fångar minspel och relationer på pricken borgar för en ovanligt helgjuten mellanåldersbok. Mia Österlund, Hufvudstadsbladet … von Numers-Ekman skriver roligt, exakt och levande och Jenny Lucander- Holm illustrerar i samma anda. Hon skriver om skam, sorg och ensamhet med en självklarhet som förvandlar det hemska till något hanterbart. Den här boken är en perfekt julklapp för finlandssvenska barn i mellanåldern, barn som nu unnas glädjen i att känna igen glimtar av sin egen vardag.

Sofia Torvalds, Kyrkpressen

 

Recensioner för pappersboken som utkom år 2012 Hurra, en helgjuten mellanåldersbok. Numers-Ekman ryggar inte heller tillbaka för det dråpliga eller småfarliga, tillvarons sorgkanter. … Slutscenens dramatik är drabbande. von Numers-Ekman kan sitt hantverk från fylliga intertexter till drivande underströmmar. Hon lotsar med lätthet läsaren genom en berättelse där tonträffen är total. Att boken kryddas med Jenny Lucander-Holms utmejslade och personligt småfräcka illustrationer som fångar minspel och relationer på pricken borgar för en ovanligt helgjuten mellanåldersbok. Mia Österlund, Hufvudstadsbladet … von Numers-Ekman skriver roligt, exakt och levande och Jenny Lucander- Holm illustrerar i samma anda. Hon skriver om skam, sorg och ensamhet med en självklarhet som förvandlar det hemska till något hanterbart. Den här boken är en perfekt julklapp för finlandssvenska barn i mellanåldern, barn som nu unnas glädjen i att känna igen glimtar av sin egen vardag.

Sofia Torvalds, Kyrkpressen
Författare
Katarina von Numers-Ekman

Katarina von Numers-Ekman är född 1973 i Helsingfors och bor i Kyrkslätt. Hon har studerat nordisk litteratur och har en bakgrund som modersmålslärare. Hon har också gått utbildningarna Litterärt skapande och Författarskolan. Numera arbetar hon på Svenska kulturfonden. Katarina debuterade 2010 med bilderboken Konrad och Kornelia, illustrerad av Christel Rönns.

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515258106

Utgivningsår

2022

Format

E-bok, Ljudbok

Sidantal

Ljudfils längd

02h 27m 00s

Åldersgrupp

Författare

Katarina von Numers-Ekman

Illustratör

Jenny Lucander

Uppläsare

Cecilia Paul