Eremenko

Berättelsen om en fotbollsfamilj

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
32,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Perspektivet, det intresserade och kunniga, men sällan storögda eller distanslösa, är vinnande. /---/ På många sätt är det här ett praktverk. Inte bara om en familj, utan också om personliga konsekvenser av ett systemskifte (under och efter Sovjet) och om idrott som ett sammanbindande kitt i en "alltmer mångkulturell och globaliserad värld".

Pär Jonasson, Österbottens Tidning

Det är bland annat berättelsen om hur Eremenko hamnade i Jaro, och den krokiga vägen dit, som är styrkan i Eremenko. Berättelsen om en fotbollsfamilj./---/ Det är lätt att inse hur osannolikt slumpens väg ledde fram till det som numera är finländsk fotbollshistoria.

Mikael Nordman, Vasabladet  

Den bok som Mårten Westö tillsammans med Alexei har skrivit och som berättar om fotbollsfamiljen Eremenko fyller en viktig plats inom idrottslitteraturen.

Tommy Westerlund, Hufvudstadsbladet

När Mårten Westö skriver om Finlands framgångsrikaste fotbollsfamilj lämnas få detaljer åt slumpen.

Axel Vikström, Ny Tid
Författare
Mårten Westö

Mårten Westö (f. 1967 i Helsingfors) är författare, översättare och kulturjournalist. Sedan debuten 1990 har han gett ut ett dussintal verk, mest poesi och noveller. Senast publicerade han textsamlingen "Åren" (tillsammans med Kjell Westö) 2022. Hans dikter och berättelser kretsar oftast kring kärlek, relationer och familj, inte sällan med Helsingfors

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515239662

Utgivningsår

2016

Format

Hårda pärmar

Sidantal

429

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Mårten Westö