Husmödrar och feminister

30,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Lindholms bok är behaglig och lättillgänglig läsning samtidigt som den ger insikt i en mångfacetterad verklighet.

Lotta Westerlund, Västra Nyland

I killarnas omklädningsrum pratades det om de kvinnliga klasskamraternas bröst. ”Först tänkte jag att jag ville att de skulle prata om mina bröst, och sekunden efter det tänkte jag att det var det sista jag ville att de skulle göra,” summerar Lindholm sin – och tusen andra flickors – olyckliga kluvenhet inför det här med att å ena sidan vilja duga i det rådande värdesystemet hur taskigt det än, å andra sidan slå sig fri från det, veta sitt eget värde, sätta sin egen standard.

Hennes bok har många sådana stunder av drastisk träffsäkerhet, den är berömvärt uppslagsrik för sitt modesta mått på 222 inte så stora sidor. Den drar bakåt och framåt i tiden, den samtalar livligt med sig själv och läsaren.

Pia Ingström, Hufvudstadsbladet
Författare
Anna Lindholm

Anna Lindholm är gymnasielärare och undervisar i religion och svenska i Stockholm. Hennes intresse för samhälle och politik har lett henne bakåt i tiden. Hon har fäst sig särskilt vid kvinnors liv i Finland på 1900-talet. Hösten 2015 debuterade Anna Lindholm med "Projekt Ines - Fem kvinnor i inbördeskriget 1918".

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260918

Utgivningsår

2024

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Anna Lindholm