Det stora lilla livet

32,00 

–60%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
32,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Recensioner

Rosenlund har en alldeles egen, sympatisk och lite mystöntig charm som är både tilldragande och avväpnade. Jag tror många som sticker ut taggarna så fort man nämner ordet klimatförändring kunde tänka sig att läsa Rosenlund. […] Och det är lätt att trivas i Rosenlunds sällskap. Den löpande texten, den trygga berättarnärvaron och Emma Ahlgrens enkla blyertsillustrationer gör Det stora lilla livet behaglig och möjlig att verkligen tillägna sig.

Freja Rudels, Åbo Underrättelser

Man läser på med växande aptit och tänker att en betydande del av det här borde finnas i någon form i högstadiets läroböcker i biologi. […] Det är som att lyssna på en engagerad, något egen lärare, som inte grundat Döda poeters sällskap utan Sällskapet för levande småkryp. Ibland står han på katedern, ibland viskar han och det är omöjligt att inte följa med vad som komma skall. […]  En flyhänt skriven och faktaspäckad bok om ett viktigt ämne som man får hoppas blir en populär farsdagsgåva och julklapp.

Bo Petterson, Hufvudstadsbladet

Boken är som ett avslappnat veckoslut med en sjyst polare som har en bra story att berätta. Ordvändningarna  –  som  rör  sig  mellan Mosebok och snapsvisa lika smidigt som mellan diskbänk och rymdfärd – rymmer nämligen en vettig och viktig insikt: fast förankrad i det humana perspektivet har Rosenlund samtidigt en hälsosam distans till mänsklig hybris.

Ika Österblad, Vasabladet

Marcus Rosenlund visar med Det stora lilla livet åter en gång sin förmåga att popularisera det svåra utan att det blir tramsigt och med bibehållen vetenskaplig stringens. […] Boken manar också till ödmjukhet, människan är bara ett litet och umbärligt led i evolutionen med stort ansvar för sin omvärld.

Henrik Othman, Österbottens Tidning

Äntligen har jag förstått varför syre, samtidigt som det är livsnödvändigt, också är skadligt för oss. Och varför flugor är så jädrans skickliga att fly undan flugsmällan. Visste ni att det finns gott om träsprit – även känt som metanol – i universum. Faktum är att allehanda byggstenar för liv finns överallt, det är nästan oundvikligt att liv uppstår i universum – vår planet är knappast unik därvidlag. Marcus Rosenlund skriver på en gång personligt och sakligt. Han håller sina egna erfarenheter i strama tyglar, hans text är faktatät men inte faktatung.

Lars Sund, Ny Tid

.

  
Författare
Marcus Rosenlund

Vetenskapsjournalisten Marcus Rosenlund (f. 1969) är bäst känd för radioprogrammet Kvanthopp på svenska Yle. Han har studerat vid Svenska social- och kommunalhögskolans journalistlinje. Pris: Statens informationsspridningspris 2019, Svenska litteratursällskapet 2019, Topeliuspriset 2015

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515257765

Utgivningsår

2022

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

269

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Marcus Rosenlund

Uppläsare

Marcus Rosenlund