Fia och andra noveller

17,74 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
17,74 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Slotte förmår mycket skickligt i denna sin första novellsamling att gestalta de stumma ögonblicken, de där tillfällena - snabbt passerade, men ytterst betydelsebärande - som knappt låter sig iakttas och än mindre fångas när de inträffar. Det är mycket imponerande och blottlägger inte enbart en ovanlig litterär begåvning, utan vittnar även om en djuplodande och bred människokännedom. /./ Det är påträngande och pockande trovärdigt, djupt berörande och osedvanligt gripande.

Crister Enander, Vasabladet

När jag läst den sista texten i Malin Slottes Fia och andra noveller är jag besviken. Besviken över att boken tog slut efter 200 sidor, eftersom jag skulle ha kunnat läsa minst lika många sidor till om alla dessa egensinniga, udda och likaså välbekanta existenser som vi möter i Slottes debutbok.

Marit Lindqvist, Svenska Yle  

Slotte behärskar nämligen nedtoningens konst, att låta en händelsekedja spinna loss utan att göra någon stor affär av den. Och därefter fångar hon upp effekterna med samma narrativa måttfullhet - de pinsamma efterdyningarna, de talande tystnaderna.

Anna-Lina Brunell, Västra Nyland

Fia och andra noveller innehåller välskrivna och ofta smärtsamma relationsdramer. De ger korta inblickar i hur vi lever livet tillsammans som kollegor, partners och vänner, men även i livet för dem som står utan en relation.

Lisa Gemmel, Ny tid
Författare
Malin Slotte

Malin Slotte är född i Pedersöre 1972 och bosatt i Helsingfors. Hon har studerat journalistik och litteraturvetenskap. I sitt författarskap behandlar hon teman som relations- och arbetsplatsdynamik. Under 2024 utkommer hennes debut Fia och andra noveller (2019) i dansk översättning.

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515249500

Utgivningsår

2019

Format

E-bok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Malin Slotte