Lena Frölander-Ulf

Jag, Fidel och skogen

En bilderbok med ljud!

Mamma älskar att vara på landet. Hon älskar havet. Hon älskar vinden. Hon älskar skogen. I morgon kan du bygga en koja! säger mamma. Men jag säger ingenting. För jag är rädd. För havet. För vinden. För skogen. På landet kissar vi i skogen.  

Titta och lyssna!  Jag, Fidel och skogen är en bilderbok inläst av Malou Zilliacus. 
Lena Frölander-Ulfs illustrationer i skrapkartong och akvarell lyser upp mörkret. Hennes skog myllrar av liv, och en liten människa som behöver kissa kan råka på allt möjligt: granen som behöver hjälp med att flytta på yxan, Näcken Nilsson som gråter eller ett gäng stressade eldflugor.
Den lilla människans steg är först trevande, men blir allt säkrare. Ett bergstroll kan få några lugnande ord och man kan bli vän med skogen.
En bok för alla som någon gång har kissat i en mörk skog.
 

Recensioner

Recensioner för pappersboken

Detta är en berättelse om skogen, om mörkret och om att möta sina rädslor och bli starkare av det.
Rebecca Finnberg, Västra Nyland

Lena Frölander-Ulf återvänder till den skrapkartongsteknik med vilken hon gjorde bilderna till Mörkerboken (2009) och firar än en gång triumfer.
en helgjuten bilderbok om att möta sina rädslor och övervinna dem.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Nominerad till Finlandia Junior -priset 2016 med motiveringen
"En fängslande bilderbok om ett barn som åker med till stugan, trots att havet, blåsten, skogen, och att kissa i den, känns skrämmande. Den magiska skogen, dess märkliga varelser och fantasieggande detaljer skildras med barnets ögon. Den lilla vandraren övervinner sin rädsla och hittar sina egna gränser. Bokens mörktonade illustrationer är skickligt gjorda i skrapteknik och akvareller. De talar till både barn och vuxna med sin humor och visdom."

Nominerad till Runeberg Junior 2017
En lämpligt spännande bok om rädslor. Mörkret kryper in i bilderna och fantasin flyger under en helt vanlig tur till stugan. Fina, annorlunda "skrapillustrationer".
Ett helgjutet konstverk där trygghet och äventyr existerar sida vid sida. Där ute finns mörkret, kvällen och natten, men också det fantastiska äventyret och stjärnorna. Illustrationer som öppnar nya världar för läsare i olika åldrar.
Urvalsjuryns motivering

Jag, Fidel och skogen
Nedladdningsbar ljudfil Hårda pärmar

20.00 €

Köp