Skelettet

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Att sätta barnperspektivet i fokus genom en jagberättare är ett genidrag av Malin Klingenberg. Som läsare sugs man på ett helt annat sätt in i berättelsen än om den hade förmedlats genom en allvetande berättare, och för barnläsaren blir det lätt att leva sig in i jagets känslor och funderingar. Texten har humor – utan att bli skojfrisk – och ömhet, och en stor respekt för barnets känslor och upplevelser. Här är det tillåtet att undra, ställa frågor och uttrycka känslor utan mothugg. Text och bild samarbetar som bäst när de kompletterar varandra – och det gör de sannerligen i denna bok. Maria Sanns illustrationer säger allt det som inte uttrycks i ord men som ändå är väsentliga bitar av berättelsen.

Julie Ebbe, Svenska Yle

Skelettet behandlar stora frågor om rädsla för det okända på ett lättsamt, men ändå inte ett förlöjligande sätt. Teos frågor om skelett, kroppen och livet tas på allvar och hans funderingar väcker säkerligen diskussion hemma hos läsaren. […] Illustrationerna speglar berättelsen på ett finurligt sätt. […] På sista uppslaget ser vi att alla är lika inuti - alla har ett skelett. Detta är bara ett av många sätt som Malin Klingenberg tillsammans illustratören Maria Sann lyckats knyta samman berättelsen med bilderna på ett kreativt sätt.

Matilda Londen, Åbo Underrättelser

Klingenberg som är bra på att skriva roligt, drar ner på skojtempot och landar i en text som är uppfinningsrik, mångbottnad och totalt solidarisk med barnjaget. […] Som i tidigare bilderboken Främlingarna (2021) kollaborerar Klingenberg med en av våra vassaste illustratörer, Maria Sann. Hade detta varit en pardansuppvisning hade de hamnat högst på prispallen. Sann excellerar i att driva bläddringen framåt med överraskande bildlösningar och -vinklar som framhåller barnjagets perspektiv. […] Läs själva så får ni se hur Klingenbergs och Sanns slipade bilderboksjuvel Skelettet växer för varje omläsning till en fyndig fullträff som – både bokstavligt och metaforiskt – kryper under huden på såväl protagonist som läsare.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet
Författare
Malin Klingenberg

Malin Klingenberg är född 1979 och har bott på Houtskär, i Nykarleby, Rimouski, Paris, Åbo och Mariehamn. Numera bor hon i Jakobstad. Till utbildningen är hon textilformgivare, men jobbar som författare på heltid sedan 2013. Malin Klingenberg har skrivit närmare 30 böcker, flera av dem översatta till sammanlagt 15 språk.

Läs mer

Illustratör
Maria Sann

Illustratören Maria Sann är född i Moskva år 1982. När hon var 10 år gammal flyttade familjen till Helsingfors. Efter grundskolan har hon studerat smyckeskonst, skulptur och grafisk formgivning samt senare konstfostran och illustration vid Aaltouniversitetet.

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515257895

Utgivningsår

2022

Format

Hårda pärmar

Sidantal

34

Ljudfils längd

Åldersgrupp

3-6

Författare

Malin Klingenberg

Illustratör

Maria Sann