Josefin Sonck

Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren

Snygg, trevlig, rolig tjej. Henne vill man ju ligga med.
    Så tänker Patrik kanske, innan hans tankar strövar vidare till något helt annat. Klara, för sin del, har fokus. Hon tänker ständigt på sin chef Patrik Lundgren, hon vill att han ska smeka hennes rumpa som man smeker ett marsvin och hon önskar han kunde ge henne lite eftermiddagssmisk. Bara så där.
    Klara är i trettioårsåldern och har ett halvbra jobb i Stockholms mediavärld. Hon har bulimiska tendenser och problem med magen men hon har också något mycket fint: en livlig fantasi. Som dessvärre hakat upp sig på just Patrik Lundgren, en stadgad medieman som är lika karismatisk som störig. 
    Problemet är att det bara är i sina fantasier som Klara lever livet fullt ut. Och det anstår henne inte att vara besatt av en man, åtminstone inte på ett självutplånande sätt.
    Patrik Lundgren är en energitjuv, och den energin vill Klara ha tillbaka. Hon måste få Patrik Lundgren att tänka på henne till vilket pris som helst. Nu är det Klaras tid att styra och ställa.

Recensioner

Läsningen får mig att skratta högt, sätta skrattet i halsen och skratta igen. Framförallt är det Soncks språk som är så roligt. Hon skriver rättframt och sylvasst. Ironin och de cyniska iakttagelserna flödar. Texten är också full med oväntade men ändå pricksäkra formuleringar. Hennes metaforer är uppfinningsrika och överraskande utan att kännas långsökta.
Celia Svedhem, Ny Tid

Förtrogenheten med muntliga genrer märks också i språket som varken saknar fart eller färg. Sonck har öra för under- och övertoner och sinne för timing.
Freja Rudels, Hufvudstadsbladet

Josefin Sonck, lysande ståupp-komiker, är minst lika rolig som debuterande författare!
Femina

Soncks roman är ett genomarbetat stycke lyteskomisk samtidskritik. Jag ler inåtvänt sinistert i stort sett genom hela läsningen. Jag känner mig ondskefull och upplivad.
Aase Berg, Dagens Nyheter

Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren

5.00 € 28.00 €

Köp