Ljusligheter – poesi som skiner

22,00 

–28%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Jag får nypa mej i armen, för jag undrar om det kan vara så här himla bra. Ja, det kan det. […] Diktbilderboken är ålders- och tidlös. Den håller för hur många omläsningar som helst.

[…] Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Boken erbjuder en stund av eftertanke och förundran – att likt ett barn stanna upp och verkligen titta på sin omgivning. Med andra ord har dikterna förmågan att tilltala både barn och vuxna – de är tids- och även ålderslösa. […] Boken Ljusligheter lever upp till sitt namn, då den konkret känns som en strimma ljus som i bokform uppenbarat sig i hyllan. […] Speciellt fascinerad är jag över det hopvikta mittuppslaget, som vecklas ut till ett dubbeluppslag. Här har man kommit på den genialiska idén att paketera in det allra mest skrämmande, d.v.s. dikter om mardrömmar, vampyrer och mörkerkryp, i sin egen sektion.

Lotta Green, Svenska Yle  

Kombinationen text och bild fungerar bra. Det magiska i naturen och tillvaron uppmärksammas, likaså människans samhörighet med naturen. Magin upplevs extra stark i till exempel dikten ”Måla himmel”, där ljuset bryter fram genom regn och moln. Man kan inte låta bli charmas av illustrationen till dikten ”Körsbärsblom”. Den återspeglar en höjdpunkt i naturen väldigt tilltalande. […] Hanna Lundström har igen lyckats skapa en tilltalande, lärorik läsupplevelse i poesiform för både stora och små.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning  
Författare
Hanna Lundström

Hanna Lundström är född år 1983 och bor med sin familj i Söderkulla i Sibbo. Hon har studerat svenska, litteraturvetenskap och pedagogik vid Åbo Akademi. Hon har arbetat som lärare, både inom svenska och litteratur och ordkonst. Utöver barnböcker har hon gett ut läromedel i modersmål. Pris: Pris av SLS

Läs mer

Illustratör
Maija Hurme

Maija Hurme bor och ritar i Helsingfors. Hon är född 1976 och jobbar med visuell journalistik och med barnlitteratur som illustratör och författare. Hon har illustrerat tjugo barnböcker, bland annat flera böcker med Hanna Lindströms poesi. Hon har samarbetat med flera författare i Finland och Sverige. Faktaboken Plats på jorden,

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515258885

Utgivningsår

2023

Format

Hårda pärmar

Sidantal

24

Ljudfils längd

Åldersgrupp

3-6

Författare

Hanna Lundström

Illustratör

Maija Hurme