Lugna favoriter

Berättelser i urval 1989-2004

25,00 

–48%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
25,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

”Det är kusligt skarpsynt psykologi - men Westös bravur är ju dessutom att vidga synfältet till en (sam)tidsanalys som då och då ytterligare vidgas för att anta rentav civilisationskritiska mått.” Charlotte Sundström, Rapido ”Äntligen, så känns det när Kjell Westö äntligen ger ut valda delar av de sedan länge ur tryck varande novellsamlingarna … ” Peter Ehrström, Vasabladet ”Att kalla generationen som föddes i början av 1960-talet för Kjell Westö-generationen förefaller naturligt. Som kanske ingen annan jämnårig finlandssvensk författare har Westö följt och skildrat sin egen generations äventyr…. Det är ett av de mest angelägna finländska författarskapen som presenteras i Lugna favoriter. Kjell Westö har blivit stor inom fiktionsbranschen, samtidigt som han hållit fast vid den undersökande journalistens ambition att förstå sin tid och sitt samhälle.

” Arne Toftegaard Pedersen, Hufvudstadsbladet

Pressröster om första utgåvan Stilen har det lediga driv som är den goda berättarens kännetecken, men där finns också det skimrande vemod som är Westös eget, det som avsöker minnet, luktar sig fram i historien, ett språk där årstidsväxlingarna färgar orden och där enkla bilder som de spruckna, gråtorra markfläckarna på sensommaren, plötsligt och med kraft, fångar världen. Norden. Anneli Dufva, Kulturnytt  Det är kusligt skarpsynt psykologi - men Westös bravur är ju dessutom att vidga synfältet till en (sam)tidsanalys som då och då ytterligare vidgas för att anta rentav civilisationskritiska mått. Charlotte Sundström, Rapido Äntligen, så känns det när Kjell Westö äntligen ger ut valda delar av de sedan länge ur tryck varande novellsamlingarna […] Peter Ehrström, Vasabladet Att kalla generationen som föddes i början av 1960-talet för Kjell Westö-generationen förefaller naturligt. Som kanske ingen annan jämnårig finlandssvensk författare har Westö följt och skildrat sin egen generations äventyr […]. Det är ett av de mest angelägna finländska författarskapen som presenteras i Lugna favoriter. Kjell Westö har blivit stor inom fiktionsbranschen, samtidigt som han hållit fast vid den undersökande journalistens ambition att förstå sin tid och sitt samhälle. Arne Toftegaard Pedersen, Hufvudstadsbladet Det är ett stoff som dryper av nordiskt vemod, men som Westö hanterar med gott humör. Han har blick för absurda situationer och öra för falska tonfall där ryms en hel del sentimentalitet, men ingen självömkan, och en stor portion skarp satir. Ingrid Elam, Dagens Nyheter I samlingen Lugna favoriter har Kjell Westö samlat ihop de bästa novellerna från de tidiga författaråren och kompletterad med ett par nyskrivna stycken samt ett förord. […]  Var och en av dessa noveller rymmer stoff till en hel roman. litteraturmagazinet.

se  
Författare
Kjell Westö

Kjell Westö, född år 1961 i Helsingfors, är en av Finlands främsta författare. Han är mest känd för sina episka romaner som utspelar sig i Helsingfors, men han har även skrivit noveller, poesi, essäer och kolumner. Hans verk har översatts till över 20 språk. Valda priser och utmärkelser: Pris av

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515244253

Utgivningsår

2018

Format

E-bok, Hårda pärmar

Sidantal

372

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Kjell Westö