Parasit

22,90 

–18%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Recensioner

Den journalistiska stilen är genomgående och passar också formatet väl. Pärmbilden är intagande, en suddig svartvit bild av ett anonymt barn utan tröja som visar långfingret mot betraktaren.

Detta är en bok som blivit värkt fram, en katharsis och kanske också en uppgörelse.

Åsa Tast, Vasabladet

Catarina Salos Parasit är en roman som håller måttet inte bara som debut utan som ett skönlitterärt verk i sin egen rätt. 

Den tar sig an svåra och livsviktiga teman på ett sätt som engagerar och samtidigt lämnar plats för både insikter och reflektion. Salo underskattar aldrig sin läsare och det är något som bådar gott med tanke på hennes fortsatta författarskap.

Rolf Blauberg, Östnyland

Salos debut dryper av känslor och ställer sig i ett led av bekännelselitteratur som omfamnar smärta och vägrar se åt andra hållet – en typ av litteratur som snarare än språklig och litterär ambition strävar efter att göra upp, bearbeta och kommentera samhället. Resultatet blir en ärlig och rak roman, sprängfylld av känslor.

Malin Öhman, Svenska Yle
Författare
Catariina Salo

Catariina Salo är född 1980 i Petalax men bor sedan 20 år tillbaka i Helsingfors. Hon har studerat media och journalistik och jobbar som politikreporter på Svenska Yle. Salo skriver ur ett queert perspektiv och behandlar teman som religion, familjeförhållanden och relationer.

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260888

Utgivningsår

2024

Format

E-bok, Häftad, Ljudbok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Catariina Salo

Uppläsare

Catariina Salo