Ted Forsström & Kaj Korkea-aho

Pleppoboken

En samling bokstäver som bildar ord

BARA SÅ NI VET: Det här är ingen riktig bok. Visst, den har både pärmar, sidnummer och ett förord av Kjell Westö och den finns i bokhandlar och bibliotek, men låt dig inte luras om du är den bokälskande typen eller bli skrämd om du är den där traktortypen.

Så är det ju faktiskt med en massa andra saker också. Att dom inte är vad dom ser ut att vara alltså. Italien är ingen stövel till exempel, det är ett land. Kurvig, naturlig rocktjej i en kontaktannons kan vara en hjulbent skinkfrestelse med Elvispolisonger. Ted vet.

Ingen riktig bok alltså. Ingen början, inget slut, ingen handling, ingen kärlekshistoria, inget klokt budskap, inte heller en uppståndelse på tredje dagen eller ens en elak styvmor. Allt sånt saknas här.

Vad det är är en samling texter som alla delar samma nobla men svåra syfte: att vara lustiga. En del är från ett program i Radio Extrem som hette Radio Pleppo, några är skrivna för scenen, några är från olika teveprojekt och några är helt nyskrivna. Det finns ingen röd tråd, ingen djupare mening och väldigt lite moral, men hej, det här är ju ingen bok.

Det här är snarare litteraturens motsvarighet till den där tjocka dagistanten som blåser en i naveln så det kommer pruttljud och man skrattar. Något som kanske kan göra din dag lite annorlunda, din stund på toaletten lite längre.

Vi hoppas att du gillar den och hör av dig till oss om du gör det, om du har nåt att tillägga eller annars bara har stora bröst.

Dina ständigt tillgivna,

Ted och Kaj

Recensioner

Garanterad skrattattack

Som sig bör är tempot fartfyllt och uppskruvat. Så ja, det funkar. En Eloge till Patricia Forsström för illustrationer som passar humorstilen som handen i handsken.

Åsa Tast, Österbottens Tidning

Pleppo glänser även på papper

För den som gillar crazy humor är det här en bra bok.

Mats Ekman, Syd-Österbotten

Pleppoboken är sprängfylld av galen, absurd och brutal humor. ...

Pleppoboken passar fint för icke-känsliga personer med sinne för sjuk humor. Coffee table-bok eller dassbok det väljer du själv.

Karin Sandell, Västra Nyland

Pleppoboken
Slutsåld