Hanna Lundström

Rassel prassel poesi

Äntligen är den här, ljudboken med alla dikter från samlingsvolymen med Hanna Lundströms poesi för nybörjare inläst av Emma Klingenberg.

De lekfulla, inbjudande verserna betraktar världen ur miniatyrperspektiv. Vi befinner oss i barnets närmiljöer och ser med barnets ögon. I hemmet rymmer tandkrämen och dammsugaren hungrar, i skrubben står moppen med gulnande hår. På gården spanar vi in lingonprickar och lyssnar till stövlars knarr. Till slut rör vi oss i stadens vimmel, på torg och kaféer.

Samlingsvolymen innehåller titlarna Rassel prassel puss, Rassel prassel promenad och Rassel prassel strössel. Boken är en mötesplats för stora och små och den perfekta introduktionen till poesins underbara värld.

Recensioner

Recensioner för första delen Rassel prassel puss 

Bättre poesibok får man leta efter. Finurliga, roliga och rörande rim med fina illustrationer. En perfekt nattningsbok.
Bokhora

En riktig pärla för alla små och deras medkännande stora som vill mötas kring språk, bild och bok.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadbladet

Vi blir inte besvikna. Dikterna löper, barnet njuter av orden, rytmen och illustrationerna, livet leker.
Johanna Blåfield, Österbottens Tidning

Recensioner för andra delen Rassel prassel poesi

Alla barn är värda att få de här texterna lästa för sig.
Benita Mattsson-Eklund, Ålandstidningen

Miniatyrperspektiv, lekfull inbjudande poesi och finstämd bildvärld gläder recensenten i andra Rassel prassel-boken. Som en motvikt till samtidens uppskruvade tempo erbjuder Rassel prassel promenad till att tumla runt i naturen.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Målgruppen är små barn, men det gör inte boken mindre njutbar för en äldre läsare. Lundströms språkliga bilder är exakta och välljudande. 
Maria Kallio, Vasabladet

Det riktigt spännande är att allt är skildrat ur ett barns perspektiv. Hur upplever barnet den knarrande snön, den gungande mossan, det lätta sommarregnet? Det är skildrat så fint, så fint i den här boken och varje ord är så avvägt och exakt, precis på pricken för att fånga barnets upplevelse.
Barnboksbloggen. se

Recensioner för tredje delen Rassel prassel strössel

Med barnets blick på stadens duvor, statyer, fontäner och med en djupdykning i bakverkens värld bjuder Hanna Lundström och Maija Hurme på en utsökt bilderbok i diktform.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Rassel Prassel Strössel tar läsaren i handen och bjuder på en händelserik vandring genom staden. En vandring som bjuder på åtskilligt att titta på såväl som rim som smakar sött i munnen.
Tobias Larsson, Svenska Yle

Texterna är helt utifrån barnets perspektiv lekfulla, galna, spralliga med roliga rim och stor igenkänningsfaktor.
Louise Buenafe Mistén, Ny tid

Rassel prassel poesi
Nedladdningsbar ljudfil Hårda pärmar

20.00 €

Köp