Maria Grundvall

Sommardrömmen

Första pris i debutanttävlingen Läs mig!

Äntligen ska Annas dröm bli verklighet. Den slitna trävillan i Kaskö ska renoveras och återuppstå som småstadens klarast lysande pärla: Bed & breakfast Sommardrömmen.
Det finns förstås små problem som måste lösas, som att tiden är knapp och budgeten ännu knappare. Och att elektrikern är alldeles för snygg, med mörkbruna ögon och skäggstubb på den filmstjärnekantiga käken.

Med Sommardrömmen vann Maria Grundvall första pris i romantävlingen Läs mig! Ur juryns prismotivering: Med lätthet och säkerhet styr författaren sin huvudperson genom renoveringsprojekt och relationsbekymmer. Komedins svåra konst behärskas med bravur och vetskapen om människans löjliga belägenhet balanseras av en envis tro på vänskapen och kärleken.
 

Recensioner

Maria Grundvall skyr inte detaljerna när hon i romanen beskriver renoveringsarbetet. En slipmaskin i ett par nybörjarhänder bjuder in till dråpligheter, medan en fuktmätning kan vara en riktig nagelbitare.
Isabella Rothberg, Hufvudstadsbladet
 

Det är roligt och mysigt att följa Anna genom renovering och relationsproblem, och småstaden, dess invånare och deras vardag levandegörs skickligt och träffande.Trots sina nästan 350 sidor är Sommardrömmen för kort: jag kommer på mig själv med att längta efter mera Grundvallsk feelgood. 
Christa Lundström, Hufvudstadsbladet

Maria Grundvall vann första pris i Schildts & Söderströms debutanttävling med romanen Sommardrömmen, en roande feelgoodroman med väl avvägd balans mellan det söta och det sarkastiska.
Marit Lindqvist, Svenska Yle

Grundvall tecknar sina karaktärer så övertygande att man upplever att man känner dem i verkligheten. 
Cecilia Udd, Syd-Österbotten

Jag gillar Grundvalls förmåga att kombinera det lättsamma med lite djupare betraktelser. 
Janet Wallström, Österbottens Tidning

Jag hade svårt att slita mig från boken. Jag fick faktiskt en sådan lust att fara till Kaskö och ta in på ett b&b för att träffa dem alla som på ett eller annat sätt har hjälpt till med Annas projekt. Jag har varit i Kaskö en gång, över en sommarnatt, och feelisen jag hade då stämmer helt överens med den i Maria Grundvalls bok.
Peter Lüttge, Ny tid

Sommardrömmen

5.00 € 28.00 €

Köp