Sanna Tahvanainen & Emelie Gårdeler

Vilja och valen

Moster! Moster! hojtar Vilja. Vakna! Det är ka-ta-strof. Sillen blåser iväg! Sillen? säger moster yrvaket. Vart är sillen på väg?
Det stormar så hårt att sillen blåser långa vägar ut i havet, säger Vilja. Och det är ka-ta-strof, för där sillen finns, finns valarna.

Vilja vet allt om valar. Som att blåvalens hjärta kan bli lika stort som en bil. Hon vet också att det hon allra helst vill är att få träffa en livs levande val. Men dagen då Vilja och moster ska på valsafari blåser det upp till storm. Det blir fjordkryssning med skaldjursbuffé i stället. Chanserna att få se en val verkar lika med noll, men Vilja är inte beredd att ge upp sin dröm. Med hjälp av valkunskap och påhittighet kanske mötet med en val är möjligt i alla fall?

Vilja och valen är en bilderbok om ett barns innerliga önskan att få uppleva ett av naturens stora under och om tron på att det är möjligt. Boken är ett första samarbete mellan den finlandssvenska författaren Sanna Tahvanainen och den svenska illustratören Emelie Gårdeler.
 

Vilja och valen

15.00 € 20.00 €

Köp