Vinklar

22,90 

–18%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Mäkkyläs författarskap har också ett starkt fundament. Det är aldrig tråkigt i hennes novellers sällskap – men undertonen av absurd komik döljer inte Mäkkyläs potential som skildrare av mänsklig svärta och tragik.

Patrik Back, Vasabladet

Julia Mäkkyläs språkbehandling är lika intressant som hennes karaktärers. Den är rapp, rolig, intelligent. Hon äger språket, men ändå känns det ibland som om hon inte har något att säga till om, som om språket drar iväg utan hennes inblandning och det är ju just det som kan ske när en författare behärskar sitt verktyg.

(...)

Julia Mäkkylä är född 1994, men skriver som om hon levt längre och samlat på sig den ena efter den an dra livsvisdomen. Det ska bli ett nöje att följa hennes fortsatta författarskap.

Yvonne Granqvist, Österbottens Tidning

Mäkkylä visar med novellsamlingen Vinklar att hon har stor utvecklingspotential och att hon på sikt kommer bli en författare att räkna med. För detta talar inte minst den obestridliga förmågan att skriv berättelser som samtidigt är underhållande och djupt mänskliga.

De absurda vinklar ur vilka Mäkkylä skildrar livet bidrar till en läsupplevelse förmår roa och väcka tankar och mycket mer än så kan man inte begära av en bok.

Rolf Blauberg, Östnyland

Redan i Apelsinfågeln visade Julia Mäkkylä att hon har förmågan att ladda sina texter med både överraskningar och tillskruvade element, frågetecken och utropstecken.

I Vinklar fortsätter författaren att utforska absurditetens logik samt ensamhetens olidliga sorg och smärta på ett egensinnigt och egenartat sätt.

Marit Lindqvist, Svenska Yle
Författare
Julia Mäkkylä

Julia Mäkkylä är född 1994 och uppvuxen i Närpes, Österbotten. Mäkkylä är utbildad talterapeut och debuterade 2023 som författare med novellsamlingen Apelsinfågeln, som samma år blev nominerad till Svenska Yles litteraturpris. Våren 2024 utkom Mäkkyläs andra novellsamling Vinklar. Mäkkylä skriver oftast med en melankolisk, men humoristisk, ton och i hennes

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260864

Utgivningsår

2024

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Julia Mäkkylä