Sanna Mander: Våga drömma

Mander Sanna

Hej Sanna Mander som ritat bilder åt oss för vår nya webbplats
Hej S&S! Det kommer mer bilder under de närmsta veckorna!

Var hämtar du inspirationen för ditt arbete?
För mig är inte inspiration något magiskt som man hittar under andliga strandpromenader, utan ett verktyg som jag rutinerat plockar fram varje dag. Jag har sällan idétorka. Idéerna kommer som vatten ur kranen när jag får ett tomt ark framför mig! Det svåra är att få bilderna att se ut så som jag föreställer mig dem i huvudet. Just nu blir det mesta jag gör ganska fult. Sådana perioder blir det ibland. Då får man får bara rita på, det kommer oftast något dugligt till slut.

Du är en av de mer kreativa människorna vi känner, har du något bra tips för hur man håller fantasin vid liv?
Man måste våga drömma! Att visualisera fram härliga stunder, scener och typer i fantasin. Inte glömma detaljer. För mig är att illustrera att försöka rita fram detta på papper.

Vad läser du just nu?
Jag ska precis börja läsa Harry Potter för barnen!

Var läser du helst?
Jag läser bäst när jag sitter på tåg eller ligger i hytten på en finlandsfärja. Alltså ska det helst vara trångt och lite tråkigt?

Sanna Mander har gett ut Prinsessmålarboken, designat bokomslag och gjort grafik för allt från japanska varuhus till Expo 2020 i Dubai och New York Magazine. Hon är också kvinnan bakom MILF.

MILF

Här hittar du mer av Sannas härliga bilder.

Ett urval pärmar som Sanna designat: