I mitt lilla huvud

Rimliga och orimliga rim

22,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Då Sanna Mander och Martina Moliis-Mellberg diktar tillsammans i ord och bild rimmar det. Samarbetet är av bästa snitt, sömlöst, snyggt. Onekligen är det svårt att rimma. Men tillsammans svingar de två sig över sådana hinder.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet  

Bilderna i den här boken ter sig särdeles levande, då texturerna har en målerisk karaktär med en färgskala som är mycket variationsrik. Det råder ingen brist på verbal lekfullhet i boken, och Moliis-Mellbergs kärlek till ordlekarna gifter sig väl med Manders förmåga att göra text till bild. Bilderboken fungerar särskilt väl för en liten redan beläst bokslukare med fallenhet för ordens böjningar och verser.

Lotta Green, Svenska Yle

Det är mustigt, färgerna flödar över sidorna och vore det inte för några typiska tidsmarkörer kunde bilderna vara tecknade för 40, 50 ja till och med 60 år sedan. De är moderna och tidlösa på samma gång. Jag kommer på mig att än en gång tänka på Lennart Helsing när jag ser Sanna Manders illustrationer. […] Vilken slutkläm, vilken twist. Naturligtvis börjar läsaren omedelbart bläddra bakåt i boken och leta efter ryggan. Var glömde Elliot den.

Yvonne Granqvist, Österbottens Tidning

.

  
Författare
Martina Moliis-Mellberg

Martina Moliis-Mellberg (f. 1984) är poet och filmkritiker. Hon debuterade 2015 med den kritikerrosade diktsamlingen A. 2017 gav hon ut uppföljaren 7 och 2021 kom både falk, som nominerades till Runebergspriset, och pisces szn. Hennes poesi kretsar ofta kring frågor om besatthet, längtan och metamorfos, men även förlust och hoppet

Läs mer

Illustratör
Sanna Mander

Sanna Mander (f. 1980) växte upp i en förort till Stockholm. Efter gymnasiet flyttade hon till Helsingfors för att studera grafisk design vid Konstindustriella högskolan. Manders färggranna illustrationer har under de senaste åren förekommit på hemtextiler, förpackningar, planscher, skivalbum och diverse publikationer, såväl i Finland som utomlands. Hon har illustrerat

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260314

Utgivningsår

2023

Format

Hårda pärmar

Sidantal

36

Ljudfils längd

Åldersgrupp

3-6

Författare

Martina Moliis-Mellberg

Illustratör

Sanna Mander