Martina Moliis-Mellberg & Sanna Mander

I mitt lilla huvud

Rimliga och orimliga rim

Skojfrisk barnboksdebut av Moliis-­Mellberg

Vi tar spårvagnen en liten bit,
vad händer där?
En nonchalant kontrollant stöter
till en predikant som tappar sin
proviant på en elegant liten tant

Poeten Martina Moliis-Mellberg debuterar som barnboksförfattare med en bok full av rimliga och orimliga rim. Att gå hem från skolan kan vara en språklig upptäcktsfärd utan dess like om man liksom Elliot har ett huvud fullt av fantasier och en storasyster som går med på att stanna vid varje möjlig ordlek.

Sanna Mander illustrerar lekfullt stadsmiljön med allt från yra vampyrer på café till en senior labrador som leder en hel scoutkår på villospår. När syskonen till slut når hemmet har skolväskan glömts kvar någonstans i stadsbilden. Kanske du kan hitta den?
 
I mitt lilla huvud inspirerar till fyndiga ordlekar och visuell upptäckarglädje. Boken är Moliis-Mellbergs och Manders första gemensamma.
 

Recensioner

Då Sanna Mander och Martina Moliis-Mellberg diktar tillsammans i ord och bild rimmar det. Samarbetet är av bästa snitt, sömlöst, snyggt. Onekligen är det svårt att rimma. Men tillsammans svingar de två sig över sådana hinder.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet
 

Bilderna i den här boken ter sig särdeles levande, då texturerna har en målerisk karaktär med en färgskala som är mycket variationsrik. Det råder ingen brist på verbal lekfullhet i boken, och Moliis-Mellbergs kärlek till ordlekarna gifter sig väl med Manders förmåga att göra text till bild. Bilderboken fungerar särskilt väl för en liten redan beläst bokslukare med fallenhet för ordens böjningar och verser.
Lotta Green, Svenska Yle

Det är mustigt, färgerna flödar över sidorna och vore det inte för några typiska tidsmarkörer kunde bilderna vara tecknade för 40, 50 ja till och med 60 år sedan. De är moderna och tidlösa på samma gång. Jag kommer på mig att än en gång tänka på Lennart Helsing när jag ser Sanna Manders illustrationer. [...] Vilken slutkläm, vilken twist! Naturligtvis börjar läsaren omedelbart bläddra bakåt i boken och leta efter ryggan. Var glömde Elliot den?
Yvonne Granqvist, Österbottens Tidning

I mitt lilla huvud
Helen Korpak

Fotograf:
Helen Korpak

Provläs

15.00 € 22.00 €

Köp